MNB
MNB - 2

Hírek

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Tóth Géza Emlékversenyt

2015. március 24., 17:38

A pénzdíjas viadalon a szombathelyi  sportolók közül az Európa-bajnokságra készülő Bazsó Bianka és Baranyai János is részt vett.

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Tóth Géza Emlékversenyt

Koszorúzással kezdődött, majd pedig a megnyitóünnepséggel folytatódott a negyedik alkalommal megrendezett súlyemelő Tóth Géza Emlékverseny. A Birkózó Magyar Nagydíj után rövid időn belül egy újabb jelentős nemzetközi viadalnak adott otthont Szombathely.

Puskás Tivadar polgármester
“Szombathely a sport főváros, azt is mondhatnám. Szombathelyre figyel a világ. Két olyan rangos nemzetközi versenyt rendezünk, amely szerintem a párját ritkítja.”

A női versenyben a Haladás VSE rendkívül erős csapatot indított. Az abszolút kategóriában győztes Bazsó Bianka mellett Gyűrűs Barbara, Pócs Réka, Geröly Lilla és Polgár Mirijam is porondra lépett.

Bazsó Bianka súlyemelő, Haladás VSE
“A lökés 110 lett, igazából egy 112 jó lett volna,de nagyon ellhúzodott a verseny és így ez ellaposította picit a veresenyt. Igazából ezzel az eredménnyel az Eb előtt így elég jó eredmény, de az Eb-n ettől többet várok.”

A nézők leginkább a felnőtt férfiak vetélkedését várták, melyben indult a szombathelyiek jelenleg legismertebb, legeredményesebb súlyemelője, Baranyai János is, aki a súlycsoportjában az első, míg az abszolút kategóriában a harmadik helyen végzett.

Baranyai János súlyemelő, Haladás VSE
“Ide mindig szeretek jönni, mert ez az év egyik legnagyobb versenye, a legrangosabb versenye. Nekünk ez az Eb válogató igazából. Most három hét van az Európa-bajnokságig. Úgy gondolom, hogy eddig jó a felkészülés.”

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Sinclair-pontok alapján ezúttal is az osztrák színekben versenyző Szargisz Martiroszján nyerte a féfiak abszolút kategóriáját, aki 385 kilogrammos összteljesítménnyel kápráztatta el a szakértő közönséget.