Hírek

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a vívók Derkovits Kupáját

2015. április 14., 20:37

Ezúttal összesen húsz ifjú párbajtőröző lépett a pástra a sportág népszerűsítését megcélzó viadalon.

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a vívók Derkovits Kupáját

Hét általános iskola képviseletében tizenhárom alsó tagozatos fiú, illetve hét lány indult el a vívók immár hagyományosnak mondható Derkovits Kupáján. A negyedik alkalommal megrendezett viadalon több olyan ifjú párbajtőröző is akadt, aki rendszeresen pástra lép az évek óta nagy népszerűségnek örvendő viadalon.

Kollarits Olivér versenyző, Paragvári-iskola
“Ez a harmadik versenyem itt a Derkovits Általános Iskolában. Tavaly második helyezést értem el. nagyon készültem erre a versenyre. Szeretnék jó helyezést elérni idén is.”

A Derkovits Kupa eredetileg házversenynek indult, ugyanis Szombathelyen egyedül a Derkovits-iskolában van rendszeres vívásoktatás. Ennek ellenére a versenyen egyre több oktatási intézmény képviselteti magát.

Patócs Zsolt testnevelő, DErkovits-iskola
“Ennek a célja az lenne, hogy a városban ugyan egy gyengébb versenyen, de a gyerekek ki tudják próbálni, meg tudják próbálni az igazi versenyzést. Ez már nem háziverseny, hanem már idegenekkel is tudnak vívni.  Én  tulajdonképpen az igazi versenyzésnek egy előfutárát látom ebben a versenyben.”

A negyedik alkalommal megrendezett Derkovits Kupa remek hangulatban zajlott, köszönhetően a lelkes szurkolótábornak. A gyerekek egy nagy élménnyel gazdagodtak, belekóstolhattak a versenyzés semmivel sem összetéveszthető izgalmas légkörébe.