Hírek

Inastalálkozó

2012. május 17., 17:00

A napokban érkeztek haza egy németországi inastalálkozóról a Műszaki Szakképző Iskola diákjai. A tanulmányútra az a cégcsoport hívta a tanulókat, amelyhez a szombathelyi LUK Savaria Kft. is tartozik. A 3 napos találkozón a világ különböző tájairól érkezett fiatalok szakmai ismereteiket bővítették és tapasztalataikat is kicserélték.

Inastalálkozó

Gépi forgácsolást tanulnak a diákok a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola egyik tanműhelyében. A gyakorlati oktatáson az esztergálással és a köszörüléssel is megismerkednek.

"Most éppen egy elsőéves, első szakképző évfolyamos tanuló éppen egy munkadarabon egy oldalazó fogást tesz, ami a kiinduló pontja lesz a későbbi munkadarab elkészítésének. Tehát ők még az első szakképző évfolyamán a kezdeti lépéseket tanulják."

A gyakorlati oktatásra nagy hangsúly fordítanak az intézményben. A diákokat nemcsak itt, hanem más vállalati tanműhelyekben is oktatják.

Szentgyörgyvári Róbert, gyakorlati oktatásvezető, Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium
"Nagyon fontos a gyakolati oktatás, hiszen a cégeknél elsősorban ezekből az ismeretekből kell, hogy megéljenek a munkájuk során, ezen kívül a tanulmányi kirándulások is fontosak."

 Az LUK Savaria Kft. tanműhehelyébe például az intézmény 50 diákja jár gyakorlatra.  A cég jóvoltából 6-an  nemrég Inastalálkozón vehettek részt Németországban. Megismerkedhettek az ottani gyár tevékenységével és bemutatták azt az üzemet, ahonnan érkeztek.

Sipos István
"Ezt mindenképpen egy jó tanulmányi kirándulásnak fogtam fel, jobban megsimertem a céget, mindeközött találkoztam Frau Schaefflerrel, az egész fejével."

A három napos találkozóra a világ minden részéről érkeztek diákok, többek között Kínából, Mexikóból,  Svájcból, és Németország tanműhelyeiből.