Hírek

Indul a HangKözTér programsorozat

2020. május 19., 19:05

A Bozsodi Kvartett adott ízelítőt abból, milyen komolyzenei kamaraelőadásban lehet részük a szombathelyieknek a következő hetekben. A HangKözTér programsorozattal hetente kétszer, a nagyobb lakótelepeken viszik ablak alá a muzsikát esténként a szimfonikusok.

Indul a HangKözTér programsorozat

Horváth Soma - alpolgármester
“Talán azok is kedvet kapnak majd ezek után eljárni egy jó koncertre, akik eddig még nemigen találkoztak valamilyen formában vele. Mindenképpen egy pozitív dolog, és én nagyon bízom abban, hogy ahogy az előzőek, az a köztéri élmény is nagyon népszerű lesz.”

Az online térben is aktív marad a zenekar. Mivel már adott a lehetőség a próbákra - bár nézőket még nem fogadhatnak -, készülnek arra, hogy koncertet közvetítsenek a Bartók Teremből.

Kiss Barna - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
“Mi minden pénteken leadunk egy-egy régi koncertfelvételt, valószínűnek tartom, hogy esetleg két-három hét múlva ezeket az archív koncerteket ki tudjuk váltani élő koncertekkel. Ugye ez nagyon fontos, mert ha adok egy virtuális koncertet, már az is majdnem olyan, mintha a közönség ott ülne velünk szemben.”

A sajtótájékoztatón elhangzott: előkészítik a következő évad előadásait is, és bíznak abban, hogy akár már a nyár második felében nagyobb szabadtéri koncertet is adhatnak.