Hírek

Indul a szezon: javában készül a következő versenyére a Savaria Modellező SE

2019. február 27., 15:43

Az AGORA MSH-ban működő szakkör ifjabb és felnőtt résztvevői a jövő heti tapolcai országos megmérettetés mellett a világbajnokságra is készülnek.

Indul a szezon: javában készül a következő versenyére a Savaria Modellező SE

Fúrnak, faragnak a repülőklub résztvevői, készülnek a modellek, amelyeket rövidesen meg is reptetnek majd. Annak, hogy ezek a gépek meddig maradnak fent a levegőben, tétje is van.

Vass Nimród tavaly Kiskunfélegyházán lett országos bajnok. Ő két éve jár ide - igaz, otthon is szokott barkácsolni.

Vass Nimród
“Meg kell várni a versenynél a megfelelő szelet, hogy fel tudjuk húzni, egy 50 méteres damillal húzzuk föl, és a cél, hogy valami öt percig maradjon fönn.”

Az AGORA MSH-ban szombatonként zajló összejövetel és barkácsolás családi program is.

Koller Szilárd
“Én a fiamat felügyelem tulajdonképpen, vele jöttem el még tél elején, amikor indult a szakkör, elkísértem, aztán - mivel minket is érdekel otthon is ez a típusú dolog, hogy modellezgetünk, készítünk maketteket, így lehetőséget kaptam én is arra, hogy egy ilyen modellt megépítsek, és így egyszerűbb volt az időt közösen vele eltölteni.”

Komoly célokat is kitűzött maga elé a Savaria Modellező Sportegyesület: a legközelebbi verseny március 9-én, Tapolcán lesz.

Horváth Szabolcs - szakkörvezető, Savaria Modellező SE
“A repítésnek az a lényege, végül is ennek az egésznek, hogy egyrészt megismertessük a gyerekeket az alapszerszámokkal, az alapanyagokkal, egy kis fizikával, aerodinamikával és persze természetesen a modell építésével.”

A szezon márciusban kezdődik, a jó idő beköszöntével hetente mutatja meg tudását a szakkör több mint tucatnyi résztvevője, akik közül ketten már a világbajnokságra készülnek.