Hírek

Informatika verseny a Neumann hetek alatt

2015. február 03., 17:35

A Neumann hetek kiemelt programjaként rendezték meg a 3-4. osztályosok és a 6-7. évfolyamosok számára meghirdetett megyei informatika versenyt a Neumann János Általános Iskolában. A versenyre 24 tanuló nevezett a város általános iskoláiból, valamint Vasvárról, Celldömölkről, Ikervárról és Csákánydoroszlóból is érkeztek diákok.

Informatika verseny a Neumann hetek alatt

Névadójára emlékezik a Neumann János Általános iskola január 23-tól február 4-ig. A projekt hetek keretében az egykori matematikus, számítógéptervező tiszteletére matematika-, informatika-, projektkészítő-, szövegszerkesztési- és Power Point készítő versenyek zajlanak.

Csapó Erzsébet, igazgató, Neumann János Általános Iskola
"Megelőzően a Neumann heti programot a gyerekek már rákészültek és volt olyan feladat ahol Power Pointokat kellett nekik készíteni, volt olyan ahol Word dokumentumokat kellett összeállítani. Ez inkább az alsósoknak volt feladat. Rajzversenyeket hirdettünk."

Az idei év feladatai A RETRO-INFÓ témaköréhez kapcsolódnak. Az információ átadás történetéről, az adathordozó eszközök fejlődéséről kutathatnak, szerezhetnek új ismereteket a diákok. Ennek a programsorozatnak kiemelt eseménye a 6-7. osztályosoknak szervezett megyei informatikai verseny.

Sipőczné Lőrincz Aletta, angol-informatika szakos tanár
"Két részből áll a verseny. Az egyik egy elméleti feladat ahol a harver és szoftver-tudásukról adhatnak számot a diákok, a második pedig egy gyakorlati feladat ahol Power Pointos bemutatót kell készíteniük"

A 6-7. évfolyamos diákoknak rendezett megyei verseny mellett a kisebbek is megméretették magukat. Ugyanezen a napon szervezték meg a 3-4. osztályos diákoknak szóló Városi Informatika Versenyt is „Neumann nyomában” címmel.

Horváthné Tóth Tímea, tanító
"Nagy izgalommal várják mindig. Ismerik már ezeket a versenyeket. Tulajdonképpen visszajáró csapataink vannak akik már harmadik alkalommal jönnek illetve iskolákból az adott negyedik osztályos tanulók és most is még Neumann életrajzával várták a verseny kezdetét."

A verseny során elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak. Az eredményhirdetésre hétfőn kerül sor a Neumann-hét záró rendezvényén.