Hírek

Informatikai fejlesztések az oktatási intézményekben

2010. november 30., 14:09
Az utóbbi évek legnagyobb informatikai fejlesztése valósulhat meg a szombathelyi oktatási intézményekben, mivel több mint 400 millió forint forráshoz jutott a város. Ebből számítógépeket, notebookokat, projektorokat, interaktív táblákat és digitális oktatócsomagokat vásárolnak.
Informatikai fejlesztések az oktatási intézményekben

Ebben az iskolában is várják az új informatikai eszközöket, mivel csupán az egyik teremben vannak korszerűnek mondható számítógépek. Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központban speciális igények is vannak, azt remélik, a pályázat ezek kielégítésére is lehetőséget ad.

Horváth Róbert - igazgató, Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ 
"Hogy mi lesz a pontos tartalma, sajnos nem tudjuk, mert 3 éve zajlik ez a pályázat. A közbeszerzési eljárást országosan többször is eredménytelennek ítélték. Az eltelt évek alatt hogyan változott meg az általunk igényelt eszközállomány, azt nem tudjuk."

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium informatikai feladatok támogatására kiírt pályázatán Szombathely 38 millió forintot nyert. Ebből 28 intézmény részesül, az eszközöknek 2011. június 30-ig kell megérkezniük az iskolákba. Egy másik sikeres pályázat, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív program keretében 364 millió forintot használhat fel a város. 23 általános és középiskolában többek között 726 asztali számítógépet, négy nagyothalló, nyolc gyengénlátó valamint 28 mozgássérültek számára kialakított csomagot vehetnek majd birtokba a tanulók a jövő év közepéig. Puskás Tivadar polgármester azt is bejelentette, hogy az önkormányzat 27 millió forinttal járul hozzá a fogadókörnyezet kialakításához  az oktatási  intézményekben.