Hírek

Ingyenes korcsolyázás

2015. január 21., 16:50

A városi önkormányzat támogatásának köszönhetően hétköznap délelőttönként szombathelyi óvodások és iskolások korcsolyázhatnak ingyenesen a műjégpályán. A gyerekek, fiatalok  nagy örömmel vesznek részt a szabadtéri foglalkozásokon.

Ingyenes korcsolyázás

Akárcsak több szombathelyi óvodából, oktatási intézményből, a Gothard-iskolából is autóbuszokkal hozzák a  gyerekeket a műjégpályára délelőttönként korcsolyázni. A szabadtéri testnevelési óra keretében egyszerre több osztály tanulói sportolhatnak, mozoghatnak  remek körülmények között.

Szabó Máté tanuló, Gothard-iskola III./B
“Én azért szeretek korcsolyázni, mert kint lehetek a barátaimmal korcsolyázni meg télen esik a hó.”

Balogh Sára tanuló, Gothard-iskola IV./B
“Szeretek sportolni  és addig sem kell tanulni, mert elmarad pár óra.”

A legtöbb szombathelyi iskola nehezen oldja meg a mindennnapos testneveléssel kapocsolban fellépő  teremgondokat.

Kelemen Tibor testnevelő, Gothard-iskola
“Egyrészt mindenképpen jó, hogy a friss levegőn tudnak lenni a gyerekek. Másrészt a mindennapos testnevelésben ez egy megoldási lehetőség a teremproblémákra. Éppen ezért mi mindenképpen kihasználjuk ezt, hogy az iskolában is legyen lehetőség a többi osztálynak testnevelésórán dolgozni. A gyerekek meg itt a friss levegőn tudnak mozogni.”

Az önkormányzat támogatásának köszönhetően az óvodák, oktatási intézmények hétköznap délelőttönként ingyenesen használhatják a szombathelyi műjégpályát.

Varga Jenő elnök, Városi Diáksport Szövetség
“Azt hiszem, hogy 28 éve a város mindent megtesz. Szombathely Megyei Jogú Város példaértékű diáksport, illetve korcsoly élettel rendelkezik. Az élsport egy picit háttérbe szorult a szabadidő-, illetve diáksporttal kapcsolatban, de mindent megpróbálunk tenni annak  érdekében, hogy a jégkorong fejlődjön, a gyorskorcsolya a diákolimpiára tudjon készülni.”

A gyerekek közül nagyon sokan hétvégén is visszatérnek szüleikkel a műjégpályára. Így a város számára bevételt is generál a hétköznap délelőttönkénti ingyenes korcsolyázás.