Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Ingyenes nyelvvizsga 35 éves kor alatt

Adásban volt: 2018. január 10.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Idén január elsejétől az első nyelvvizsga megszerzése minden 35 év alatti számára ingyenes. Ezzel több tízezer forintot spórolhatnak meg a családok. Ez azért is nagy segítség a fiataloknak, mert 2020-től csak az jelentkezhet felsőoktatási intézménybe, akinek van nyelvvizsgája.

A hobbiról tanulnak a Bolyai-iskola ötödikesei németórán. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet az idegennyelv-oktatásra: angol, német és olasz nyelv közül választhatnak a diákok. A felsőbb évfolyamokban arra is van lehetőség, hogy magasabb óraszámban tanuljanak idegen nyelvet.

Tóthné Bozi Edit - némettanár
„Arra buzdítjuk és arra ösztönözzük a diákokat, hogy a középiskolás évek alatt próbáljanak minél szorgalmasabban tanulni a nyelveket, és egy nyelvvizsgát vagy kettőt szerezni. A gyerekekben meg is van a a motiváltság, hiszen plusz pontokat ér, akár egy középfokú nyelvvizsga, vagy akinek kettő van, az már plusz 40 pontot tud vinni a felsőoktatásba”

Ráadásul 2020-tól csak az jelentkezhet felsőoktatási intézménybe, akinek van nyelvvizsgája. Az Oktatási Hivatal adatai szerint tavaly 108 ezren nyelvvizsgáztak Magyarországon, 26 ezerrel kevesebben, mint egy évvel korábban. Ezért is döntött úgy a kormány, hogy 2018. január elsejétől 35 éves kor alatt az első vizsga árát megtéríti.

Pap Gergő – tanuló, Bolyai – iskola
„Eddig talán azok nem gondolkodhattak a nyelvvizsgán, akiket ez esetleg megterhelt volna. Viszont így egyre több családnak, fiatalnak megnyílik a lehetőség. Én februárban tervezek nyelvvizsgázni, és ez a felsőoktatásba és esetleg külföldi tanulmányokban is nagy előnyt jelent, sőt manapság már szerintem inkább létszükséglet, mint előny.”

Sokan már 11. osztályban előrehozott érettségit vagy nyelvvizsgát tesznek, de a szakemberek arra figyelmeztetnek: a papír önmagában nem elég, gyakorolni továbbra is kell.

2018. január 10.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében