Hírek

Ingyenes vállalkozói tréning

2020. február 19., 14:58

Ingyenes tréningsorozattal segíti a vállalkozókat a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A témák között az induláshoz szükséges információk mellett az üzleti kommunikáció és a motiváció is szerepel.

Ingyenes vállalkozói tréning

Egy sikeres tárgyalás nem a kézfogással kezdődik – alapos felkészülést igényel. Nem csak a partnerrel kapcsolatban kell megfelelő információkkal rendelkezni, hanem saját magunkkal is tisztában kell lennünk.

Tóth Rita – üzleti tréner
„Ezáltal olyan helyzetbe kerülhet egy vállalkozó, hogy megmutathatja önmagát, a vállalkozását, és abban a helyzetben a céljai közül a lehető legtöbbet meg tudjon valósítani úgy, hogy mind a két oldal nyertesnek érezhesse magát.”

Az ingyenes tréningsorozat második találkozóján az üzleti kommunikáció és a tárgyalástechnika volt a téma.

Korcz Antal – hr-vezető, Verarbeiten Pausits Kft.
„Azért jöttünk ide el a kollégáinkkal, hogy egy kicsit megerősítsen bennünket ez a tréning abban, amit valójában tudunk az üzleti világról és ennek az etikettjéről. Egy tárgyaláson hogy kell viselkednünk, hogy kell öltözködni, milyen mozdulatokat kell tenni a tárgyalás másik felén.”

A már működő, sőt sikeres cégek vezetőinek is fontos az ismeretbővítés, de a tréning azoknak is szólt, akik most tervezik elindítani vállalkozásukat. Csőre Ákos például hamarosan éttermet nyit a városban.

Csőre Ákos Gábor
„Nálam vagy nálunk még fontosabb az üzleti kommunikáció, hiszen nemcsak egy ember jön be hozzánk, hanem akár 100 is, ezáltal gondoltam, hogy ez a tudás, amit itt megszerezhetek, nagyon fontos lesz számomra.”

Sokan ötleteiket, vágyaikat szeretnék megvalósítani, sok pénzt akarnak keresni, mások viszont kényszervállalkozók annak ellenére, hogy nekik is lenne számos lehetőség az előre lépéshez. Magyarországon – a tréner szerint – nem alakult ki a kellő vállalkozói kultúra, mert nincs még meg ennek a tradíciója. A nemzetközi pályázat támogatásával három fő témában nyújtanak segítséget a résztvevőknek.

Kocsis Zsófia – projektmenedzser, Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület
„Az első tréning arról szólt, mi szükséges az induláshoz, majd a tárgyalás a vállalkozás sikeréhez elengedhetetlen, a motiváció pedig ha már többekkel dolgozik együtt, akkor tudja őket megfelelően motiválni.”

A sorozat utolsó kétnapos foglalkozásán, február végén vezetői és motivációs ismereteket szerezhetnek a vállalkozók. A résztvevők oklevelet kapnak arról, hogy elvégzik a tréninget.