MNB - 2
MNB

Hírek

Ingyenes vezetői engedély a Sulimoped programban

2018. október 16., 14:23

Ingyenesen szerezhetnek segédmotor-kerékpáros vezetői engedélyt azok a 13-14 éves diákok, akik sikeresen szerepelnek a most indult előválogatóban. Vas megyében 5 település 9 iskolája csatlakozott az akcióhoz.

Ingyenes vezetői engedély a Sulimoped programban

Kresz-tesztet írnak a szombathelyi Zrínyi-iskola 7. és 8. osztályos tanulói. 20-an jelentkeztek ebben az intézményben a Sulimoped programra, amelynek keretében a diákok ingyen vehetnek részt az elméleti és gyakorlati oktatáson, és juthatnak segédmotor kerékpáros vezetői engedélyhez.

Kis Gábor – igazgató, Zrínyi-iskola
A biztonságos közlekedés kulcskérdés. Mindenkinek az érdeke, hogy gyerekeink – ismerve a szabályokat – balesetmentesen közlekedjenek. Koruknál fogva a segédmotoros közlekedés, mondjuk úgy, hogy elérte őket.

A megyében 65 fiatal kerülhet be a képzést és jogosítványt adó programba. A hatalmas érdeklődés miatt előválogatókat tartanak. Feltétel lehet a rászorultság és a kiváló tanulmányi eredmény, de nagyon fontos a motiváltság is.

Binó Tamás - kiemelt főelőadó, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
Állsz, ez az út széle, el akarsz indulni a forgalomba. Mit kell csinálnod? 6.50 Nagyon jó: hátranézel. Merre nézel hátra? Balra. Miért balra nézel hátra? Mert Magyarországon jobbra tartás szerint közlekedünk.

A rendőrség közlekedésrendészeti szakemberével együtt először gyalog járták végig a diákok az előválogató gyakorlati feladatainak helyszínét, amelyet a segédmotoros rutinpályának megfelelően raktak ki bójákkal.

Pajor Kata
Sportoló vagyok és sokszor járok biciklivel edzésekre. A motorozás hasonló dolog, mint a kerékpározás. Szerintem ez egy jó pont lenne, ha könnyebben tudnék eljárni télen is például edzésekre.

Vas megyében 5 település 9 intézménye csatlakozott a programhoz. Az előválogatón sikeresen teljesítő diákok a Sulimoped akció keretében az eredményes elméleti és gyakorlati vizsga után a tanév végén kapják meg segédmotor kerékpáros vezetői engedélyüket.