MNB - 2
MNB

Hírek

Innováció a fogászatban

2012. január 16., 23:30

Az Új Széchanyi terv keretében 2012 januárjától lehet pályázni az Innováció a fogászatban elnevezésű pályázatra, melynek célja a fogászati szektorban működő innovatív mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése. A pályázók lehetnek gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók és szövetkezetetek is.A támogatásokból munkatársak alkalmazását, eszközbeszerzéseket, információs technológia-fejlesztésekezt, a piacra jutás támogatását, valamint a tanácsadás igénybevételét lehet finanszírozni.

Innováció a fogászatban

Modern orvosi eszközökkel felszerelt ez a fogászati rendelő, amit több mint egy évig önerőből újított fel a tulajdonosa. Az átalakítások során került ide ez a korszerű fogorvosi szék is, mondja a szakorvos.

"Kényelmes pozíciót biztosít mindenféle fokhoz.A jobb ráláthatóságot, illetve a könyebb hozzáférhetőséget kényelmi szempontkora hivatkozva meg tudjuk oldani ezzel a kezelőegységgel."

Az Új Széchenyi terv keretében 2012 januárjától 2013 márciusáig lehet pályázatokat beadni az Innováció a fogászatban  elnevezésű pályázatra, melyhez  3,5 milliárd forintnyi forrást nyitnak meg, tájékoztatták Híradónkat a szombathelyi  Széchenyi programiroda munkatársai. A cél a fogászati szektorban működő mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztése. Bár  ebben a rendelőben a közeljövőben nem terveznek további átalakításokat, a tulajdonosa azt mondja, hogy a pályázatok sok  fogorvoson segíthetnek és így a külföldről érkező pácienseket is korszerűbb körülmények között tudják majd fogadni.

"Pályázati forrásokat gondolom a kezdők fogják igénybe venni , nagyon nagy löketet ad nekik az átalakításhoz, ezeknek azért  ha jól tudom, 50-60%-ban vissza nem térítendő lehetőség. Természetesen a rendelkőknek a modernizálódásával teljes mértékben európai szintű helyiségekben fogdhatók a külföldről érkezők."

A támogatásból munkatársak alkalmazását, eszközbeszerzéseket, információs technológia-fejlesztésekezt, a piacra  jutás támogatását, valamint a tanácsadás igénybevételét lehet finanszírozni. A vissza nem térítendő támogatás mértéke 65%-os.