Hírek

Innováció a mezőgazdaságban

2010. július 16., 10:00
A biológiai növényvédelem ma még kevésbé elterjedt módszer a hazai mezőgazdaságban. A Biovéd Kft. pinkamindszenti kutató laboratóriuma által kifejlesztett készítmények azonban forradalmasíthatják a kártevők elleni küzdelmet. A mikroszkopikus gomba hatóanyagú termékek eredményessége bizonyított. Az INNO-TÉR pályázat keretében elkészült kisfilmünk ezt a világújdonságnak számító módszert mutatja be.
Innováció a mezőgazdaságban

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az INNONET Innovációs és Technológiai Központ, valamint az Universitas Nonprofit Kft. és a Nyugat-Pannon Fejlesztési Zrt. – mely utóbbi szervezet immár 12 éve foglalkozik a nyugat-dunántúli régió mikro-, kis- és középvállalkozásainak finanszírozásával, melynek keretében az utóbbi években kiemelt figyelmet fordít az innováció támogatására és a kutatás-fejlesztésre - által konzorciumi együttműködés keretében megvalósított „INNO-TÉR - Az innováció térnyerésének elősegítése a Nyugat-dunántúli régióban” című pályázati projekt legfőbb célkitűzése a nyugat-dunántúli régió innovációs képességének javítása, az innováció iránti figyelem felkeltése, az innováció életminőségben betöltött szerepének megismertetése, az innovációs fejlesztések elősegítése, az innováció iránt fogékony környezet kialakítása, az innovációs szemlélet- és gondolkodásmód terjesztése, az innováció társadalmi tudatosítása a legifjabbaktól kezdve a régió széles lakossága körében, hangsúlyozottan a fiatalok, a nők és a mikro-, kis-, középvállalkozások innovációs szemléletének erősítése.

Az INNOTÉR projekt keretében a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által elkészített „Innováció a mezőgazdaságban - Biológiai növényvédelem” című rövidfilm legfőbb témája a hazai mezőgazdaságban forradalmi újításnak számító, a Bioprojekt Kft. által, - a Nyugat-Pannon Zrt. a Társaságba történő eredményes tőkebefektetése révén - a biológiai növényvédelem területén kifejlesztett készítmények, megvalósított termékfejlesztési tevékenység, valamint a kutatás-fejlesztés legújabb területeinek bemutatása.

A filmet az érdeklődők a következő időpontokban tekinthetik meg a Szombathelyi Televízió műsorán:

- július 28. 19.50 óra
- július 29. 10.50 óra