Hírek

Innovációk a BPW-nél

2019. augusztus 07., 15:02

Egyebek mellett saját fejlesztésű súlymérő rendszerét is bemutatja a szombathelyi futóműgyár Európa legnagyobb mezőgazdasági gépvásárán, amely november 10-én nyílik Hannoverben. A vállalat nemzetközi sajtótájékoztatón ismertette a szakújságírókkal, mire lehet majd számítani a standjukon. A magyar gazdák is egyre nyitottabbak az innovatív megoldásokra, amelyek még hatékonyabbá teszik a munkát az agráriumban.

Innovációk a BPW-nél

Szenzorok segítségével, 2 százalékos pontosságal méri a mezőgazdasági járművek hasznos tömegét a cég saját fejlesztésű, AGRO Hub rendszere.

Virányi András - munkatárs, BPW-Hungária Kft.
"Figyelembe vettük, hogy a tengelynek milyen anyaga van, hogyan viselkedik hőmérsékletingadozáskor, hirtelen terheléskor, és ezeket az apróságokat hozzátéve a szoftverhez egy üzembiztos súlymérő rendszert tudunk nyújtani."

A traktor vezérlésén keresztül vagy telefonos applikáció segítségével lehet látni, mennyit nyom a rakomány. Így nem szükséges elmenni a mérlegre például aratáskor. Ez az eszköz vetésnél vagy permetezésnél is hasznos, hiszen nyomon lehet követni, hogyan fogy a tartályból a mag vagy a vegyszer. Nemzetközi színtéren a gazdák követik és igénybe veszik az innovatív megoldásokat, de magyar kollégáik is egyre nyitottabbak erre.

Mándli Péter - ügyvezető, BPW-Hungária Kft.
"A nagyértékű járművekben, traktorokban, kombájnokban elöl vagyunk, a mi küldetésünk mint BPW pedig az, hogy meggyőzzük a gazdákat, hogy a vontatot járművekben is bátran forduljanak a magasabb technológiákhoz, hiszen ez is előnyöket tud jelenteni a betakarítási vagy más mezőgazdasági folyamataiban."

Többek között ezt a súlymérő rendszert, de egyéb termékeit is bemutatja a BPW-Hungária Kft. a hannoveri vásáron, amit kétévente rendeznek meg. A 150 m2-es standon azt szeretnék hangsúlyozni, hogy a mezőgazdasági pótkocsi-gyártás teljes spektruma számára tudnak megoldást kínálni a talajmegmunkálástól a betakarításig. A szombathelyi üzemben 1500 főt foglalkoztatnak, tavaly 150 ezer tengelyt állítottak itt elő. A folyamatos fejlesztések révén ma már a legmodernebb digitális rendszerek gyártása is elkezdődött.

A magyarok mellett osztrák, német, olasz, lengyel és finn újságírók vettek részt a háromnyelvű tájékoztatón, ahol egy tartálykocsit traktoron be is mutatták, hogyan működnek a gyakorlatban a súlymérő szenzorok.