Hírek

Intelligens iskola-program nyitórendezvények

2011. július 14., 17:22

Két iskolában tartották meg ma az Intelligens iskola-program nyitórendezvényét. Az unió által is támogatott fejlesztésre 360 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat, ennek keretében 23 iskola kap új számítástechnikai eszközöket és interaktív táblákat. Ma a gépipariban és a Herman-iskolában ismertették a beruházás részleteit a tanári karral.

Intelligens iskola-program nyitórendezvények

A gépipariban folyamatosan szerelik fel az új interaktív táblákat. Az angol nyelvi szaktanteremben már elhelyeztek egyet.

"Az interaktív tábla is ezt a szerepet fogja betölteni, segíti majd az angol nyelvoktatást."

A beruházás keretében közel 200 interaktív táblát osztanak szét az iskolák között. A gépipariban eddig csak az informatika termekbe jutott ilyen eszköz, most az osztály- és szaktantermekbe is kerül belőlük.

"Eddig 8 tábla volt az iskolában, most a pályázat keretében 13 tábla kerül beépítésre."

A mai nyitórendezvényen a tanári kart tájékoztatták a fejlesztés részleteiről. Sokan közülük már használtak interaktív táblát.

Tóth Gábor - igazgatóhelyettes, Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola
"Van olyan, akinek vannak már ismeretei, másoknak még nem, de mivel lesznek tanfolyamok, itt el tudják sajátítani ezeket az ismereteket."

A Hermann-iskolában is ma tartották a projektnyitót. Ide hat interaktív tábla, 58 számítógép, Wifi-csomag és oktatást segítő szoftverek kerültek. Az új eszközöket a közismereti tantárgyak és néhány szakmai tárgy oktatása során is tudják használni. Azt várják, így színesebbek lesznek a tanórák.

Hodvogner Csaba - igazgató, Herman Ottó Szakközépiskola
"Könnyebben motiválhatóak legyenek a gyerekek és ezáltal a pedagógusok munkája könnyebb lesz."

A város 23 iskolája között több mint 720 multimédiás számítógépet, notbookokat, oktatást segítő szoftvereket és vezeték nélküli internet-csomagokat osztanak szét. A diákok szeptembertől már ezek segítségével tanulhatnak.