Hírek

Inter-Crosse kupát rendeztek a Haladás Sportkomplexumban

2019. június 26., 15:47

17. alkalommal rendezték meg idén a Pannon Inter-Crosse kupát a Haladás Sportkomplexum csarnokában. A kétnapos megmérettetésen három ország hét csapata mérte össze tudását.

Inter-Crosse kupát rendeztek a Haladás Sportkomplexumban

Összecsapott egymással mások mellett a csehországi Bad Boys és a szombathelyi PS Bandits is. A találkozón nem is inkább az eredmény számított, sokkal inkább az, hogy hol tartanak a magyarok a csehekhez képest.

Szakály Ferenc - elnök, edző, Magyar Inter-Crosse Egyesület
"3 csapat jött Csehországból: a Bandits, az Ontario és a Warriors. A Bandits Európa egyik legjobb csapata, akit láttak a TV nézők, szuperul játszanak. Nagyon gyors játék végülis, 1 mérkőzés tart 12 percig, 4 negyed van. Ez egy no-kontakt sport, passzolnak az emberek egymásnak és tulajdonképpen egy meccsen akár 50 gól is lehet. Még azt kell tudni, hogy ez a világ egyik leggyorsabb játéka és amellet még teljesen sportszerű körülmények között zajlik minden, abszolút nincsenek faultok, mindenki a másikat tiszteli, becsüli és a játékért játszunk."

A két csapat közti különbséget zongorázni lehetett. Félidőben 12 góllal vezettek a csehek, és lendületükből mit sem veszítve, magabiztosan nyertek a szombathelyiek ellen 4:21 arányban.

Nagy Ádám - játékos, Magyar Inter-Crosse Egyesület
"Tudtuk azt, hogy esélyeink kevesek, ennek ellenére mindent megtettünk. Próbáltuk a passzokat gyakorolni a következő mérkőzésekre, a gyors lefutásokat, indításokat gyakoroltuk. Helyzetkihasználásunkon kell még mit csiszolni, de az előző meccsek alapján azt mondom lesz még esély győzelemre."

A PS Bandits sikeres játékának és kimagasló eredményeinek titka elsősorban a csapategységben rejlik.

Ondra Sochna - játékos, PS Bandits
"Nem is tudom pontosan, talán 15 éve játszunk így közösen, mint PS Bandits a cseh első osztályban. Idén a 2. helyet sikerült megszereznünk és körülbelül 20 éve ismejük egymást a csapattársakkal. Ez egy nagyon jó móka. Nagyon gyors játékról van szó, amelyben férfiak és nők is játszhatnak egymás ellen."

Tekintettel arra, hogy páran visszamondták a versenyen való részvételt, az egyetlen magyar inter-crosse egyesületként működő szombathelyi alakulat 3 csapatot tudott kiállítani 25 fős keretéből. A 17. Pannon Inter-Crosse Kupát ezúttal is a 3 évvel ezelőtt elhunyt, korábbi inter-crosse játékos, Bögi Piroska emlékének ajánlották a rendezők. A tornát végül a cseh PS Bandits nyerte, megelőzve a szintén cseh Ontariot és a magyar Overkill együttesét.