Hírek

Ipkovich György az MSZP polgármester-jelöltje

2010. június 28., 11:19
Ipkovich Györgyöt jelöli polgármesternek az MSZP szombathelyi szervezete – ezt szombaton jelentették be a Fő téri szökőkútnál tartott sajtótájékoztatón.
Ipkovich György az MSZP polgármester-jelöltje

A jelenlegi városvezető, aki két ciklust követően ismét megméreti magát az őszi önkormányzati választásokon, a munkahelyteremtést nevezte meg legfőbb céljaként, amit széleskörű politikai összefogással valósítana meg.

A Fő téri szökőkútnál gyűltek össze a szocialista párt szombathelyi vezetői, szerintük ugyanis ez a hely jelképezi leginkább a város megújulását, fejlődését. Itt jelentették be, hogy sikerült megállapodniuk a polgármester-jelölt és az önkormányzati képviselőjelöltek személyéről.

Dr. Czeglédy Csaba - alpolgármester
„Újra megválasztottuk polgármester-jelöltnek dr. Ipkovich Györgyöt."

Czeglédy Csaba azt is hozzátette: kézzel fogható eredményei vannak az elmúlt 8 év munkájának, és ezt szeretnék folytatni. A jelenlegi polgármester elvállalta a felkérést, programjának fő elemeként a munkahelyteremtést említette.

Dr. Ipkovich György – polgármester jelölt, MSZP 
„Programunk első pontjában a munkahelyteremtés áll. Idegenforgalom és ipar terén új vállalkozások és munkahelyek létrehozását tűztük ki célul."

Folytatják a liberálisokkal 2002-ben megkezdett együttműködést. Két egykori szabaddemokrata politikus indul képviselőjelöltként, de ezúttal nem a párt színeiben, hanem az 1994 óta működő Szabadelvű Társas Kör Egyesület jelöltjeként.

Németh Kálmán - képviselőjelölt, Szabadelvű Társas Kör Egyesület
„Most egy civil szervezetként indul két liberális: Varga Tamás és jómagam."

Németh Kálmán elmondta: az SZDSZ szombathelyi szervezete sohasem képviselte azt az irányvonalat, amit a párt az utóbbi 4-5 évben követett, és ezentúl civilként képviselik a konzervatív liberalizmust. A szocialista párt megnevezte az önkormányzati választásokon induló 11 képviselőjelöltjét, és azt is kihangsúlyozták: három helyet üresen hagytak a civil szervezetek számára. A közös jelöltekről az egyeztetéseket követően még a nyár folyamán döntenek.