Hírek

Iskola rendőre program

2011. november 30., 23:10
A kezdeményezés 2008-ban indult, akkor a megyeszékhelyen csak néhány, mostanra viszont minden általános iskolájában működik. A rendőrök nem csak rendszeresen felkeresik a számukra kijelölt intézményeket, hanem elérhetőségük is nyilvános. Így ha diáknak, szülőnek, vagy tanárnak kérdése, problémája van, a már ismerős egyenruhástól kaphat segítséget.
Iskola rendőre program

... r. főtörzsőrmester, körzeti megbízott vagyok, illetve a ti iskolarendőrötök. Ma a közlekedés biztonságáról fogunk beszélgetni

Németh Attila az idei tanévtől látja el az iskolarendőri feladatokat a Gothard iskolában. Most a második osztályosokat tanítja a balesetmentes közlekedésre. A gyerekeket cseppet sem feszélyezte az egyenruha.

A kicsik többségét most még autóval viszik szüleik az iskolába,

"Szerintetek hol biztonságos kiszállni az autóból? A járdán."

A munkába a főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársa is bekapcsolódott. Megbeszélték, hogyan kell átkelni az úttesten, és mik a kötelező tartozékai a kerékpárnak.

Bár Magyarországon nem előírás a sisak használata, a szakemberek ajánlják. Előnyeit a rendhagyó tanórán a gyerekek örömére egy kísérlettel támasztották alá.

A kisdiákok meggyőződhettek arról, mi történik, ha nem védi a fejüket sisak, és a tojáspéldán keresztül azt is láthatták, mit jelent, ha igen.

A játékos foglalkozásból a képkirakó sem maradhatott ki, persze kizárólag a közlekedésbiztonság jegyében.

Az iskola rendőre program országosan a harmadik tanévében jár. Szombathelyen már minden iskolának van saját egyenruhása.

Németh Attila r.főtörzsőrmester, Szombathelyi Rendőrkapitányság
1-8-ig kell az órákat megtartani. A kicsik közvetlenek, de a nagyok is végighallgatják

Az iskola rendőre programmal azt szeretnék elérni, hogy a gyerekek bizalommal forduljanak a szervezet képviselőihez. Az egyenruhások feladata a gyermekek védelme, ennek többek között bűn- és balesetmegelőzési foglalkozásokkal tesznek eleget. Idén a rendőrség kiemelt feladatai között szerepel a kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása.