Hírek

Ismét 1-1-es döntetlent játszott a Hali

2019. szeptember 02., 13:23

Ismét döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás együttese, Németh Márióék Dorogon vendégeskedtek. A parázs hangulatú mérkőzésen ugyan több helyzetet dolgoztak ki, egy kivételtől eltekintve azonban mindet rendre kihagyták. Az utolsó percekben Novákot tüntették el furcsa körülmények között a dorogi 16-oson belül, a bíró sípja azonban néma maradt. A megszerzett 1 ponttal a Haladás előre lépett az NB II-es tabella 12. helyére.

Ismét 1-1-es döntetlent játszott a Hali

Bár jól kezdte a bajnokságot a hazai, piros-fekete szerelésben játszó csapat, az utóbbi 3 fordulóban elvesztette a fonalat a Dorog. Az MTK-tól, a Váctól és a Budafoktól is vereséget szenvedett Németh Szabolcs legénysége. (01:05-) Sokat nem ismerkedtek egymással a felek. Az első percben Paudits ugratta ki Nyírit aki egy igazítás után lőtt, kapu mellé. (25:49-) 26. perc: Papp Máté harcolt nagyot a bal szélen, átverekedte magát Tóth Dávidon, középre adott, és bár Gyurján jól mozdult ki a beadásra, kiejtette a kezéből a játékszert, amit a szemfüles Paudits továbbította a kapuba - 1:0 a hazaiaknak. (33:40-) Nem sokkal később Tóthot ugratták ki a szombathelyiek, lövés helyett Forróval ütközött, majd megpróbált középre adni, de passzát lefülelte Tomás Lénárt. (39:52-) 40. perc: Németh Márió ugrott ki a védők között, kissé kisodródva kapura nyeste a labdát, ami keresztben elgurult a kapu előtt. (41:24-) Pár másodperccel később azonban már nem hibázott a Hali: egy előrevágott labdát Eszlátyi szerzett meg, két védő szorításában átvette, majd kapuba lőtt - 1-1.

(53:48-) Fordulást követeőn Gaál Bálint került ígéretes helyzetbe, éles szögből lőtt, de a labda a dorogi kapufa mellett hagyta el a játékteret. (59:14-) 58. perc: Bosnjak szánta el magát lövésre jó 35 méterről, de Mursits a helyén volt. (01:08:49-) Aztán szöglethez jut a Dorog - Papp végezte el, de Lencsés és Dlusztus is lemaradt róla, Jagodicsnak sikerült tisztáznia. (01:09:31-) Az újabb sarokrúgást szintén Papp ívelte be, ám ezt sem tudta gólra váltani Dlusztus. (01:09:55-) 20 perc volt vissza, amikor egy előreívelt labdára Mursits rosszul mozdult ki, Eszlátyi elvitte mellett, és kissé kisodródva a kapufára lőtt. (01:15:16-) 74. perc: Földi, Paudits majd Barna volt a labda útja, utóbbi fejezte be az akciót, de Gyurján bravúrral védte. (01:29:44-) A másik oldalon Novákot ugratták ki, ám Papp és Dlusztus együttes erővel röppályára tették a 16-oson belül. Móri sípmester továbbot intett. (01:31:50-) A hosszabbításban Eszlátyi fejesét nagy bravúrral védte Mursits. (01:36:28-) 94. perc - utolsó utáni lehetőség a Haladás előtt: egy előre ívelt labdát Novák fejelhetett kapura, azonban nagyon elvétette az irányt. A végeredmény Dorog - Haladás 1:1.

A szombathelyiek legközelebb szeptember 15-én, 17 órakor lépnek pályára bajnoki mérkőzésen hazai környezetben a Soroksár ellen.