Hírek

Ismét át lehet kelni az Aranypatakon a Liget utcában

2018. október 31., 14:33

Az egy nyomsávos hidat az augusztus végi szakértői vélemény után kellett lezárni, mert kiderült, a szerkezet balesetveszélyes. A kivitelező a felújításra egy hónapos határidőt kapott a várostól. A munkák október elsején kezdődtek, 31-én pedig megnyitották a forgalom előtt a hidat. A részleteket a körzet képviselője helyszíni sajtótájékoztatón ismertette.

Szeptember 6-án zárták le a Liget utcai hidat, ezzel egy időben a Dolgozók útján és a Rohonci úton is folytak rekonstrukciós munkálatok. Mindez jelentősen megnehezítette a környéken a közlekedést. Véglegesen akarták lezárni a rossz állapotú fahidat, de a lakosság érdekében a felújítása mellett döntött a város – mondta Kecskés László. Kicserélték a padlókat, az egyik tartóoszlopot, és megújították a támszerkezetet, de biztonság érdekében a közlekedők így is csak súlykorlátozás mellett használhatják a hidat. A rekonstrukció több mint 10 millió forintba került.

Kecskés László – önkormányzati képviselő
Ahhoz, hogy valami elkészüljön és jó legyen, ahhoz időnként kellemetlenségeket is el kell viselni. Ez volt a Dolgozók útja és a Rohonci út, most örülünk, hogy azon is lehet közlekedni, itt is lehet közlekedni. A nem háromnapos, hanem egy hónapos csoda itt megszűnt, és nem csak az oladiak, hanem a város minden lakója örülni fog ennek a helyzetnek.