Hírek

Ismét futsal vereség, ezúttal jó játékkal

2016. május 25., 12:15

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. A szombathelyiek ezúttal a listavezető Rába ETO gárdájától kaptak ki 4:2-re az Aréna Savariában.

Ismét futsal vereség, ezúttal jó játékkal

A Berettyóújfalu és a Dunaújváros elleni vereségeket követően az esélytelenek nyugalmával fogadta a bajnokság első helyén álló Rába ETO együttesét a Haladás futsalcsapata. Ehhez képest határozottan jól kezdték a derbit a szombathelyiek, ugyanis az első félidő végén Sipos és Öreglaki találatainak köszönhetően 2:1 arányban vezettek. Térfélcserét követően azonban magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a szinte teljes egészében légiósokkal felálló vendégek, és ha nehezen is, de sikerült fordítaniuk. Végül 4:2 arányban a győriek nyerték a mérkőzést a hőseisen harcoló hazaiakkal szemben.

Harnisch Ákos futsal játékos, Rába ETO
“A Haladás  két sikertelen mérkőzés után érkezett erre a hazai találkozóra. Úgy gondolom, hogy most azt az arcát mutatta, amit az egész bajnokságban. Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. A meccs háromnegyedéig egy szinten voltunk. A végén nekünk jobban sikerültek a ziccerek és ezért tudtunk nyerni.”

A Haladás csapata nagyságrendekkel jobb játékkal rukkolt ki, mint a legutóbbi hazai mérkőzésén, amikor 8:2 arányban kapott ki a Dunaújváros gárdájától. A szombathelyi játékosok az első perctől kezdve az utolsóig nagy erőbedobással küzdöttek, de ez a remek erőkből álló győriekkel szemben csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő.

Gyurcsányi Zsolt futsal játékos, Swietelsky-Haladás VSE
“Múlt héten megkaptuk a beosztást. Helyre tette az edző. Igazából a problémákat meg tudtuk beszélni. Orvosolni tudtuk. Én azt gondolom, hogy mindneki küzdött. Nem úgy, mint az utolsó mérlőzésen. Én úgy gondolom, hogy nem mentünk úgy, ahogy kellett volna. Bebizonyítottuk, hogy csapat vagyunk.”

A szombathelyiek vereségük ellenére továbbra is a  tabella negyedik helyén állnak. Gyurcsányiék legközelebb május 26-án, csütörtökön 19 órakor lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, amikor a felsőház sereghajtóhoz, a Nyírgyulajhoz látogatnak.