Hírek

Ismét második lett a Falco a Magyar Kupában

2018. február 19., 18:17

A második helyen végzett a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata a Magyar Kupában. A szombathelyiek a döntőben 82:67 arányú vereséget szenvedtek a Szolnoki Olaj gárdájától.

Ismét második lett a Falco a Magyar Kupában

Szó szerint pocsékul kezdte a Magyar Kupa döntőjét a Falco, ugyanis a Vojvoda találataira alapozó Szolnok a harmadik percben már 14:2-re vezetett. Az első negyed végén két triplával ugyan 25:19-re felzárkózott a szombathelyi alakulat, ám mint később kiderült, ezzel el is lőtte az összes puskaporát. A második etap elején a Tisza-partiak villámgyorsan visszaállították a tíz pont feletti különbséget, és előnyüket magabiztosan őrizgetve 82:67-re megnyerték történetük hetedik kupaaranyát. A becsülettel küzdő Falcónak gyakorlatilag egyetlen pillanatig sem volt esélye a sikerre.

Tóth Norbert - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Hatalmas küzdelem volt a pályán, úgy gondolom, hogy extra dobások segítették őket végig. Szerintem emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Szívünket, lelkünket kitettük. De el kell ismerni, hogy a Szolnok ma jobb volt nálunk.”

A szolnokiak csapatkapitánya, Vojvoda Dávid az előcsatározások során kifejezetten visszafogott teljesítménnyel rukkolt ki. Ezzel szemben a döntőben parádés játékkal segítette győzelemhez együttesét: úgy szerzett 21 pontot, hogy öt alkalommal is a triplavonalon túlról talált be.  

Vojvoda Dávid - kosárlabdázó, Szolnoki Olaj KK
“Abszolút nem én vagyok a legnagyobb hős, mivel az egész csapat ebben a három napban fantasztikusan játszott. Mindig volt valaki, aki át tudta segíteni a csapatot a holtponton. Az igaz, hogy nekem az első két meccsen nem ment a játék, kerestem a dobásaimat és próbáltam másképp segíteni a csapatnak.”

A Falco csapata fennállása során ötödik alkalommal jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, ám ezúttal sem sikerült aranyérmet nyernie. A nemzetközi kupából már korábban elbúcsúztak, így teljes erővel a bajnokságra tudnak koncentrálni, melyben jelenleg a harmadik helyen állnak.