Hírek

Ismét megjavították a fahidat

2011. február 24., 08:53
2007-ben mintegy 8 millió forintból korszerűsítették az Aranypatak felett átívelő fahidat, azóta szinte félévente javításra szorult a túlzott igénybevétel miatt.
Ismét megjavították a fahidat

Egy éven át a felújítást végző cég állta a garanciális javításokat, azóta azonban az önkormányzatnak évi több százezer forintjába kerül a híd karbantartása. Szerdán egy  fél napra újra le kellett zárni a hidat.


Így nézett ki a javítás előtt a híd. Hiányoztak a fekvőrendőr elemei, a pallók közül néhány megrepedt, illetve el is tört, de néhány mozgott is. Volt ahol a mintegy 10 centire felugró faelem már balesetveszélyesssé vált. Most megjavították a hidat, ez ezúttal mintegy 150 ezer forintba került az önkormányzatnak. A szakemberek már dél körül befejezték a munkákat és megindulhatott a forgalom.

Továbbra is célszerű lassan áthaladni a hídon, amelyet eredetileg gyalogos és kerékpáros közlekedésre terveztek.  Naponta rengeteg autós használja, erre pedig nem alkalmas. Annak ellenére, hogy 2 és fél tonnás korlátozás van ezen a szakaszon érvényben, teherautók is járnak erre. Szükség lenne ezen a környéken egy normál közúti hídra - mondja az üzemeltetési osztály vezetője.

Lakézi Gábor, Osztályvezető, Városfejlesztési és Üzemeltetetési osztály
"Az ezen a helyen nem létesíthető, a patak másik szakaszán a Pásztor Csárda mellett  a rendezési tervben kijelölt helyen van mód és lehetőség, megfelelő hely és megfelelő forgalmi kapcsolatok állnak rendelkezésre ahhoz, hogy a kerülőút kialakuljon."


Erre azonban jelenleg nincs pénze a városnak, így pályázati forrásokat keresnek. Akkor a fahidat kizárólag gyalogos és kerékpáros forgalomra korlátoznák. Addig azonban még ezzel a híddal kell beérnie a közlekedőknek, ezért aki teheti, inkább kerülje el ezt az útszakaszt.