Hírek

Ismét rangos tornaverseny Szombathelyen

2018. szeptember 19., 14:04

Hétvégén ismét a világ legjobb tornászai veszik birtokukba a szombathelyi Aréna Savariát és a Sugár úti kiscsarnokot. A népes nemzetközi mezőnyben lesznek világ-, Európa- és olimpiai bajnokok is. A szombathelyi Európa-bajnok Dévai Boglárkát egészen biztos, hogy nem láthatja a közönség - derült ki az eseményről szóló sajtótájékoztatón.

Ismét rangos tornaverseny Szombathelyen

Minden eddiginél több, 120 tornász méri össze tudását az idei Swietelsky Magyar Challenge Világkupán, amelynek immár 10 éve ad otthont Szombathely. A verseny egyben erőfelmérő is az októberi katari világbajnokság előtt. A magyar csapatból ezúttal hiányzik majd a szombathelyi friss EB-győztes Dévai Boglárka, aki edzésen szenvedett balszerencsés sérülést.

Rácz Gábor - szakágvezető, Torna Szakosztály
"Múlt héten keletkezett a sérülés. Az öreg ujjban volt egy panaszmentes régebbi sérülés és nagyon szerencsétlen módon egy óriáskörben az alsó karfába belerúgott és ez a sérülés kiújult, gyulladást okozott."

A válogatott orvosi stábja jelenleg is azon dolgozik, hogy Dévai Boglárka minél előbb újra szőnyegre állhasson. A világkupán ott lesz viszont a magyarok között mások mellett Vecsernyés Dávid, Kovács Zsófia és Böczögő Dorina is.

Magyar Zoltán - elnök, Magyar Torna Szövetség
"A leglényegesebb az, hogy itt mindenki térjen vissza a versenyérzésbe, az Európa-bajnokság egy kicsit mindenki közel 1 hetet kihagyott. Most látszik az országos bajnokságon, hogy a forma egy kicsit elszállt, tehát nagyon szeretnénk, ha több versennyel visszatérnének ugyanabba a formába, s a világbajnokságon mindenki nagyon jól szerepelne."

A péntektől vasárnapig tartó 3 napos torna challenge világkupán a közönség láthatja mások mellett az olimpiai bajnok ukrán Oleg Vernyajevet, az olimpiai ezüst- és bronzérmes, többszörös VB és EB győztes Marian Dragulescut, valamint hosszú évek után érkeznek versenyzők Japánból és Kínából is.