Hírek

Ismét sajtóreggelin találkoztak a civil szervezetek és a média helyi képviselői

2016. december 07., 13:13

Közelgő rendezvényeiket ismertették az egyesületek, amelyek között sportesemény, koncert és kiállítás is szerepel.

Ismét sajtóreggelin találkoztak a civil szervezetek és a média helyi képviselői

Rendhagyó volt a legutóbbi civil sajtóreggeli, az eseményre ezúttal a Mikulás is ellátogatott. A hagyományoknak megfelelően programjaikat ajánlották a sajtó figyelmébe a meghívott alapítványok és egyesületek. Egy szombathelyi művészeti csoport a Herényiek Házába invitálta a közönséget, ahol születésnapi tárlatuk látható, de a Művészeti Szakgimnáziumban bemutatkoznak.

Erdei Zsuzsanna - elnök, Savaria Tendency Art Group
“A következő kiállításunk pedig jövő hétfőn, december 12-én 11 órakor nyílik, Társalgó címmel, ahol az egyesület művészei a Társalgó címre reflektálva állítanak ki műveket.”

Szintén két programot ismertetett egy sportegyesület. Gyerekeknek biztosítanak  versenyzési lehetőséget december 11-én reggel 9-től egy családias hangulatú karate kupán, karácsony után pedig természetjáró szakosztályuk szervez kirándulást.

Szabolcs Gergely - tag, Sakura Egyesület
“December 27-én, és igazándiból a név elmond mindent, hogy bejglilejáró túra. A lényege az, hogy a 2-3 napos passzív pihenés után egy könnyed túrával levezetjük a kétnapos lakomázást. Az útvonal Velemből indul majd egészen Kőszegig.”

Szeretetvendégséget rendez az egyik nagy múltú szombathelyi civil szervezet 17-én a Vas Megyei Szociális Intézetben, ahol átadják adományukat az otthon lakóinak, másnap pedig a zenekedvelőket várják egy hangversenyre.

Zsámboki Árpád - elnök, Savaria Lions Club
“December 18-án, vasárnap 17 órakor a Bartók Teremben lesz a jótékonysági koncertünk. Ennek a bevételét is a nehéz sorsú emberek segítésére, a látásfogyatékosok támogatására használjuk fel, és a szemszűrő programunknak a további fejlesztésére.”

Idén még egy sajtóreggeli lesz a Vas Megyei Civil Információs Centrum szervezésében, ahol az egyesületek és a média képviselői találkozhatnak egymással.