Hírek

Ismét terítéken a költségvetés

2010. március 24., 14:49
Az elmúlt két hétben két rendkívüli ülésen is nekifutottak a városatyák az idei költségvetés megtárgyalásának - eredménytelenül. Csütörtökön ismét a büdzsé lesz terítéken a márciusi rendes közgyűlés első napirendi pontjaként. A délelőtt 9 órakor kezdődő ülést a Szombathelyi Televízió élőben közvetíti.
Ismét terítéken a költségvetés

A képviselők 25 napirendi pontot tárgyalnak nyilvános, hármat zárt ülésen. Ezek közül a legjelentősebb a költségvetésről szóló rendelet megalkotása lesz, mellyel kapcsolatban elhúzódó vitára lehet számítani.

Várhatóan módosítják a szociális alapszolgáltatások, például az étkeztetés térítési díját, a normatív állami támogatás változása miatt. Döntenek az idei lakásfelhasználási tervről is. Lezárultak a tárgyalások a kislaborok működtetéséről a Markusovszky kórházzal, amelynek vezetése kijelentette, hogy ebben nem tudnak részt vállalni. A közgyűlésnek tehát határoznia kell arról, hogy ezentúl az Egészségügyi Alapellátón keresztül történjen-e a szolgáltatás. Ehhez öt laborasszisztenst kellene foglalkoztatni, ami évente 4 millió forintos költséggel jár.

Megállapítják a közös fenntartású intézmények ezévi létszámkeretét. Döntenek az iskolai úszásoktatás finanszírozásának átalakításáról, öt szombathelyi középiskola felújítási pályázaton való részvételének támogatásáról, illetve a Vadvirág óvoda Nyitra utcai ÁMK-ba történő integrálásáról.

Zárt ülésen határoznak egyedi hatósági ügyeket érintő fellebbezésekről és a szociális területen dolgozók kitüntetéséről.