MNB
MNB - 2

Hírek

Ismét utánpótlás vízilabda torna Szombathelyen

2017. július 20., 15:23

A tavalyihoz hasonlóan idén is Szombathely ad otthont a II. OMV-KUPA nemzetközi férfi utánpótlás vízilabda tornának, ismertebb nevén a VI. Savaria kupának. Négy U20-as csapat veszi birtokba a Tófürdő nagymedencéjét július 21. és 23-a között.

Ismét utánpótlás vízilabda torna Szombathelyen

Ausztrália, Horvátország, Szerbia és természetesen a házigazda Magyarország legjobb utápótláskorú játékosai szállnak medencébe hétvégén. Az eseményről szóló sajtájékoztatón Puskás Tivadar polgármester azt hangsúlyozta: megtiszteltetés Szombathely számára, hogy ismét itt rendezik ezt a népszerű és nagy támogatottsággal bíró tornát.

Puskás Tivadar - polgármester
“A játékosok azok a 20 éves játékosok, akik néhány év múlva a nemzeti válogatottjuknak a gerincét képezik majd. Mindig nagyon színvonalas a játék, legutóbb is mi nyertünk, sőt mi több már 3 alkalommal nyertük meg ezt a kupát.”

A budapesti vizes világbajnokság árnyékában remek felkészülési lehetőség ez a fiatalok számára az augusztus 5-én kezdődő világbajnokságra.

Horkai György, szövetségi kapitány
“Ha úgy sikerül megjátszani emberelőnyös helyzetet például, hogy azt megbeszéltük, és a végén valaki kapufára lövi, az nem zavar különösebben, mert most még lehet hibázni, kihagyni helyzetet, de gyre inkább affelé megyünk, hogy jobban kell koncentrálni végig az egész mérkőzésen és akkor leszek elégedett, ha jól játszunk és ha jól játszunk meg tudjuk nyerni ezeket a mérkőzéseket.”

A Ferencvárosban játszó válogatott játékos, Vogel Soma szerint tökéletesen sikerült a felkészülés a szombathelyi tornára. A válogatott erősségét illetően a kupagyőzelem sem elképzelhetetlen.

Vogel Soma, csapatkapitány
“Nem a győzelem a cél. Mindig az a fontos, hogy tudjuk a játékunkat játszani, minél kevesebb hibával, minél kevesebb úgy mond buta gólt kapjunk, úgy, hogy és persze, az ellenfelek felmérése is fontos, úgy, hogy meg fogunk tenni mindent, azért, hogy ezek a szempontok sikerüljenek. “

A tornára ingyenes lesz a belépés. A szervezők jelentős számú nézőre számítanak, mivel a meteorológiai előrejelzések szerint az időjárás is kedvez majd a sporteseménynek.