Hírek

Ítélet a kőszegfalvi baleset ügyében

2013. szeptember 11., 19:05

4 évet kell fogházban töltenie annak a sofőrnek, aki miatt hárman meghaltak a kőszegfalvi vasúti átjáróban tavaly áprilisban. A vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek, a Szombathelyi Törvényszék azonban helybenhagyta az első fokon eljáró Kőszegi Járásbíróság ítéletét, így az jogerős.

Ítélet a kőszegfalvi baleset ügyében

Tavaly áprilisban egy munkásokkal teli kisbusz hajtott a sínekre Kőszegfalvánál, és összeütközött az érkező motorvonattal. A gépjármű az ütközéskor megpördült, és egy villanyoszlopnak csapódott. A bal oldala teljesen összeroncsolódott és szétnyílt, a darabjai 80 méteres körben szóródtak szét. Hárman, köztük egy potyautas, kirepültek a roncsból, és a helyszínen életüket vesztették. A 6 személyes buszban ugyanis eggyel többen utaztak a kelleténél. A 7. munkást azért vették fel, hogy ne kelljen több órát várnia a hazajutásra.

A védő szerint pillanatnyi kihagyás okozhatta, hogy bár az erdészeti közmunkásokat szállító kisbusz lépésben gurult az átjáró felé, mégsem állt meg.

A vádlott a másodfokú tárgyaláson sírva mondta el, hogy nagyon bánja a történteket. Tömegszerencsétlenség okozásáért és a vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetéséért a Szombathelyi Törvényszék büntetőtanácsa 4 év fogházbüntetésre ítélte.

Dr. Turcsán Gábor ügyvéd
Rendkívül rossz idegállapotban van. Ezt elfogadni,feloldozni, feloldani, megbékélni rendkívül sok időbe telik.

Ebben, a kőszegfalvi vasúti átjáróban már korábban is történt halálos baleset, ezért a vasúttársaság úgy döntött megszünteti azt. Most betontömbök állják útját az autóknak, a gyalogosok és a biciklisek áthaladását pedig korlátok segítik.