Hírek

Itt az allergia főszezonja

2011. május 25., 12:14
Megjelent a levegőben a pázsitfűfélék pollenje. A legtöbb ember a fű-, a gabonafélék és a gyomok virágporára allergiás. Sokan küzdenek ilyenkor náthával, orr-, szem-, garat és fülviszketéssel, súlyos esetben fulladásos roham is előfordulhat. A szakorvos szerint már az allergiaszezont megelőzően el kell kezdeni a gyógyszerszedést.
Itt az allergia főszezonja

Két hete beindult az allergia főszezonja. A fák szóródási ideje véget ért, helyette egyre nagyobb arányban van jelen a levegőben a pázsitfűfélék pollenje.

Dr. Sóti László - allergológus
"A fű pollenje, illetve a gabona pollenje és a gyomok pollenje jelent meg, ami komoly problémát okozott, az allergiások zöme ugyanis ezekre a pollenekre allergiás. Elég agresszív a fűfélék pollenje."
 
Esős, hűvös időben alacsonyabb a pollenkoncentráció. A mostani száraz melegben sokan szenvednek. Ágnes is allergiás. Gyógyszert szed, és ha fokozottak a tünetei, szemcseppet, orrcseppet is használ.


Borics Ágnes
"Főleg mikor feltámad a szél, nagyon rossz, mert ilyenkor nagyon hordja a polleneket. Tüsszögök, a szemem viszket és mintha náthás lennék. Ez rossz érzés és kellemetlen dolog nyáron tüsszögni."
 
A szakember szerint a gyógyszert érdemes már akkor szedni, amikor még nem virágzik az a növény, ami gondot okoz. Az allergiás folyamatot visszafordítani ugyanis nehezebb, mint szinten tartani azt.