MNB - 2
MNB

Hírek

IV. Nyitra Kupa rock and roll regionális utánpótlás táncverseny

2017. október 17., 14:24

Hozzászokni a közönséghez, tapasztalatot szerezni, fejlődni - ez volt a célja a Nyitra utcai iskolában hétvégén megtartott IV. Nyitra Kupa rock and roll regionális utánpótlás táncversenynek. A rendezvény szervezője az intézményben működő Nyitra Free Time SE volt.

IV. Nyitra Kupa rock and roll regionális utánpótlás táncverseny

Közel 200 táncos mérte össze tudását a negyedik alkalommal megrendezett Nyitra kupán.

Németh Balázs - számlálóbíró, Nyitra Free Time SE
"Ezek a versenyek nem hivatalos versenyek, ezek utánpótlás versenyek a még sokkal kevesebb tapasztalattal és technikai tudással rendelkezők számára egyfajta versenyzési lehetőséget biztosítunk, hogy hozzászokjanak, hogy közönség előtt táncolnak, tapsolnak nekik több száz, ezer ember előtt kell esetleg színpadra lépni, és nyilván hogy lássák, hogy technikailag honnan hova lehet eljutni."

14 kategóriában folyt a verseny, a legfiatalabbak az első osztályt kezdték meg, míg a legnagyobbak már a felnőtt kategóriának számító 18 évesek közül kerültek ki. A versenyt szervező iskolában sok gyerek választja ezt a mozgásformát.

Kalocsainé Magyar Éva - intézményvezető, Nyitra Utcai Általános Iskola
"Rendkívül népszerű a gyermekek körében ma már több csoportban zajlik a rock and roll oktatás, a szakosztály keretein belül."

A táncosok sokat készültek, hogy a versenyen a lehető legjobb formájukat hozhassák.

Németh Nóra
"Igazából szerdán a suli végén gyakoroltunk, és utána mindennap gyakoroltunk."

Boros Fanni
"Minden suliszünetben gyakoroltunk, kétszer legalább."

A kategóriák első három helyezettjét díjazták, de senki nem távozott üres kézzel, hiszen oklevéllel jutalmazták minden résztvevő produkcióját.