Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Ivókút a Bolyaiban

Adásban volt: 2018. szeptember 12.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Újabb iskolában szereltek fel ivókutat a vízszolgáltató szakemberei, a cég így ösztönzi csapvízfogyasztásra a gyerekeket. A 100 ezer forintos beruházás költségeinek jó részét adományból állták.

Új ivókutat kaptak a bolyais gyerekek, a korszerű csapot az ebédlő mellé szerelték fel. Az átadón nemcsak azt tudták a másodikosok, hogy a Föld felszínét milyen arányban borítja víz, hanem még a kémiai összetételét is megmondták.

Az ivóvízkészlet csekély, ezért rendkívül fontos, hogy a fiatal generáció becsülje meg és spóroljon vele - erről beszélt a polgármester az eseményen.

Puskás Tivadar - polgármester
“Mi azt tudjuk az ifjúságnak nevelni, és arra nevelni az ifjúságot, hogy takarékoskodjanak a vízzel. Ez az ivókút erre is alkalmas.”

De az intézmény azért is örömmel fogadta a felajánlást, mert a csapvízfogyasztás népszerűsítése eddig is alapvető céljuk volt.

Papp Tibor - igazgató, ELTE Bolyai János Gyak. Általános Iskola és Gimnázium
“Iskolánkban kiemelt figyelmet fordítunk az egészséges életmódra, és azt gondolom, hogy ez ma különösen egy nagyon fontos szempont. Rengeteg olyan üdítőt fogyasztanak a gyerekek, cukrozott üdítőket, amelyek nem feltétlen egészségesek. És egy nagy melegben vagy nyári napon érzékelhettük, hogy egy jó hűs víz milyen jól tud esni az embernek.”

Nem ez az első ilyen kút: a Vasivíz Zrt. a közelmúltban már több oktatási intézménybe juttatott belőle. A társaság ily módon is megünnepli a megye víziközmű szolgáltatásának 120 éves évfordulóját.

Kohuth Viktor - vezérigazgató, Vasivíz Zrt.
“Úgy döntött a menedzsment, az igazgatóság, illetve a felügyelőbizottság, hogy indítunk egy olyan programot az iskolák számára, amelyet a Klik-kel, a szakképzési centrummal, illetve egyéb támogatók bevonásával karöltve fogunk ivókutakat kihelyezni iskolákba. Általános, középiskolákat értem ez alatt, esetleg óvodák.”

A beszerzés költségeit most Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke támogatásából állták, a szerelésről a vízszolgáltató cég gondoskodott. Úgy tervezik, hogy később a vállalkozói réteg aktívabb bevonásával még több létesítmény kap ivókutat.

2018. szeptember 12.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében