Hírek

Ivókút a Bolyaiban

2018. szeptember 12., 13:49

Újabb iskolában szereltek fel ivókutat a vízszolgáltató szakemberei, a cég így ösztönzi csapvízfogyasztásra a gyerekeket. A 100 ezer forintos beruházás költségeinek jó részét adományból állták.

Ivókút a Bolyaiban

Új ivókutat kaptak a bolyais gyerekek, a korszerű csapot az ebédlő mellé szerelték fel. Az átadón nemcsak azt tudták a másodikosok, hogy a Föld felszínét milyen arányban borítja víz, hanem még a kémiai összetételét is megmondták.

Az ivóvízkészlet csekély, ezért rendkívül fontos, hogy a fiatal generáció becsülje meg és spóroljon vele - erről beszélt a polgármester az eseményen.

Puskás Tivadar - polgármester
“Mi azt tudjuk az ifjúságnak nevelni, és arra nevelni az ifjúságot, hogy takarékoskodjanak a vízzel. Ez az ivókút erre is alkalmas.”

De az intézmény azért is örömmel fogadta a felajánlást, mert a csapvízfogyasztás népszerűsítése eddig is alapvető céljuk volt.

Papp Tibor - igazgató, ELTE Bolyai János Gyak. Általános Iskola és Gimnázium
“Iskolánkban kiemelt figyelmet fordítunk az egészséges életmódra, és azt gondolom, hogy ez ma különösen egy nagyon fontos szempont. Rengeteg olyan üdítőt fogyasztanak a gyerekek, cukrozott üdítőket, amelyek nem feltétlen egészségesek. És egy nagy melegben vagy nyári napon érzékelhettük, hogy egy jó hűs víz milyen jól tud esni az embernek.”

Nem ez az első ilyen kút: a Vasivíz Zrt. a közelmúltban már több oktatási intézménybe juttatott belőle. A társaság ily módon is megünnepli a megye víziközmű szolgáltatásának 120 éves évfordulóját.

Kohuth Viktor - vezérigazgató, Vasivíz Zrt.
“Úgy döntött a menedzsment, az igazgatóság, illetve a felügyelőbizottság, hogy indítunk egy olyan programot az iskolák számára, amelyet a Klik-kel, a szakképzési centrummal, illetve egyéb támogatók bevonásával karöltve fogunk ivókutakat kihelyezni iskolákba. Általános, középiskolákat értem ez alatt, esetleg óvodák.”

A beszerzés költségeit most Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke támogatásából állták, a szerelésről a vízszolgáltató cég gondoskodott. Úgy tervezik, hogy később a vállalkozói réteg aktívabb bevonásával még több létesítmény kap ivókutat.