Hírek

IVS III. átadások

2015. augusztus 27., 19:34

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia III. ütemében teljesen megújult a Csónakázó tó és környéke, megtörtént a Mesevár Óvoda rekonstrukciója, új parkolók épültek, korszerű öltözőkkel és kiszolgáló létesítményekkel gazdagodott az Illés-akadémia.

IVS III. átadások

"Amikor megszülettem, azóta lakom itt, akkor itt még egy téglagyári gödör volt, tele szeméttel, és a sziget helyén meg egy téglagyár volt."

Ezzel a személyes emlékezéssel kezdte köszöntőjét Hende Csaba országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszter az Integrált Városfejlesztési Stratégia III. ütemét lezáró, több mint 730 millió forintos projekt záróünnepségén.

A miniszter elismerő szavakkal méltatta a fejlesztés eredményeit.

Hende Csaba országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszter
„Nagyon régóta ez a város rekreációs övezetének a szíve. Itt sportol, sétál a város apraja-nagyja immáron ötven éve. Nagyon ráfért ez a felújítás erre a környékre. Csodálatos lett, kis elfogultsággal hadd mondjam, hogy ez szinte szebb mint a Margitsziget.”

A Csónakázó tó mellett megtörtént a part menti sétány korszerűsítése, a közvilágítás kiépítése, a régi lejáratok felújítása, valamint újak építése. Utcabútorokat helyeztek ki, horgász és napozó stégek létesültek, teljesen megújultak a zöldterületek, valamint a sziget is, amelyet immáron akadálymentesített híd köt össze a parttal.

Puskás Tivadar polgármester
„ Összességében egy hét elemből álló fejlesztést jelent. Ez a fejlesztés Szombathely rekreációs övezetét fejleszti. Szombathely zöld szíve megújul. Szombathely egyik igen kedvelt látogatóhelye, tartózkodási helye a Csónakázó tó és annak környéke megújul.”

Kecskés László önkormányzati képviselő szerint ez a fejlesztés túlnő a választókörzete keretein.

Kecskés László önkormányzati képviselő
„Szombathely polgárai szerencsére réges-rég, már az avatás előtt birtokba vették ezt a területet, jelezve, hogy igenis szeretik, tetszik nekik és használják és valószínűleg használni is fogják.”

A fejlesztés hivatalos lezárásaként Hende Csaba, Puskás Tivadar és Kecskés László vágta át a nemzetiszínű szalagot, átadva ezzel Szombathely lakosságának a város megújult zöld szívét.