Hírek

Izgalmas találkozón kapott ki a Falco KC Szombathely a Bajnokok Ligájába

2020. december 10., 16:35

A sárga-feketék közel álltak a bravúrhoz, de végül ötpontos vereséget szenvedtek az orosz Nyizsnyij Novgorodtól az Aréna Savariában.

 

Izgalmas találkozón kapott ki a Falco KC Szombathely a Bajnokok Ligájába

A Falco kezdett jobban az első percekben a Nyizsnyij Novgorod elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen, de a papíron esélyesebb oroszok hamar magukra találtak, és már az első negyed közepére fordítani tudtak. 0:20- Lake fantasztikus zsákolásával zárkóztak a sárga-feketék, 0:40- ám a vendégek remekül dobtak távolról és az első tíz perc végére 10 pontos előnyt tettek szert.

A Falco folyamatosan dolgozta le hátrányát és a második félidő elején Bruinsma szerencsés hárompontosával a vezetést is átvette. 1:40 - A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, már a negyedik negyedben jártunk, amikor Anderson passza után Lake zsákolt, így hat perccel a vége előtt 1 pont volt az oroszok előnye. 2:15- Az utolsó percek is óriási izgalmakat hoztak, de a fontos pillanatokban nem remegett meg a vendégek keze, ezzel a remek kosárral biztosította győzelmét a Novgorod. A Falco közel állt a bravúrhoz, de végül ötpontos, 88-93-as vereséget szenvedett a BL-ben.

Kyan Anderson - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Nagyon agresszívan kezdett az ellenfél, nekünk pedig időbe telt, mire felvettük az ő ritmusukat. Utána már a saját játékunkat tudtuk játszani, de aztán a végén az eladott labdáinkból könnyű kosarakat tudtak szerezni, és úgy érzem, hogy emiatt szenvedtünk vereséget a mai estén.”

A Falco legközelebb szombaton lép pályára, a DEAC együttesét fogadja a magyar bajnokságban.