Hírek

Jászberényben nyert a Falco

2017. december 13., 16:53

A pécsi fiaskót követően már kedden lehetősége nyílt a Falconak a javításra. Szrecsko Szekulovics legénysége a tabella utolsó helyén álló Jászberény elleni, 3. fordulóból elhalasztott találkozót pótolta. Bár Boriszov eltiltását töltötte, a szombathelyiek kötelező győzelemért léptek pályára.

Jászberényben nyert a Falco

Rosszul kezdte a mérkőzést a Falco, hiszen a Jászberény az első etapban már 12 ponttal is vezetett. Éppen ezért Szrecsko Szekulovics időkéréssel próbált rendet tenni a fejekben, aminek eredményeként 20:15-re zárkóztak fel a sárga-feketék a negyed végére.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Jászberény mindössze egy alkalommal engedte át a vezetést a szombathelyieknek, amit aztán gyorsan vissza is vett. 42:40-es állásnál vonultak pihenőre a felek.

A 3. negyedben áttörte gátjait a Falco, és nem csak 1-2 ponttal vette át a vezetést, hanem előnyét növelni is tudta, Váradi triplájával 57:64 volt az állás.

Az utolsó játékrészben elkészült erejével a jászsági alakulat, hiába a hazai időkérés, a szombathelyiek átgázoltak vendéglátójukon. A Falco végül magabiztosan, 71:90-re nyerte meg a mérkőzést.

Tóth Norbert - játékos, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
"Nagyon örülök annak, hogy nehéz helyzetben is a csapat jól reagált, apró lépésekkel sikerült felőrölnünk a Jászberényt. A legfontosabb volt a védekezésben való agresszivitásunk nevelése és mindig volt, aki hozzá tudott tenni a csapatból."

A Falco rövid időn belül óriási távokat megtéve háromszor is idegenben lépett pályára. Ez érződött a szombathelyiek első félidei játékán.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
"Utolsó pár meccsen ugyanaz volt, Pécsen is. Ezen holnap, holnapután próbálunk javítani. Nagyon puhák voltunk, a Jászberény elkapta a ritmust, de végülis jó csapat vagyunk, és több minőségi játékosunkkal tudunk rotálni, ez volt a döntő."

A sárga-feketék legközelebb pénteken 19 óra 30 perckor lépnek parkettára az Aréna Savariában, ahol a bajnokság éllovasát, a Szolnokot fogadja a Szekulovics-legénység.