MNB - 2
MNB

Hírek

Jászberényben nyert a Falco

2019. május 03., 14:52

Jászberényben vendégeskedett a Falco a férfi kosárlabda NB I felsőházi középszakaszának 6. fordulójában csütörtökön. A mérkőzés első fele kiegyenlítetten alakult, aztán érvényesült a Falco erőfölénye és a papírforma. A szombathelyiek magabiztosan, 78:57-re nyertek.

Jászberényben nyert a Falco

Egyértelmű esélyesként érkezett a jászsági vendégjátékra a Falco, bár mindkét alakulatban akadtak hiányzók: a hazaiaknál Pitts, Coleman és Cseh, a vendégeknél Perl és Balmazovics nem lépett parkettre sérülés miatt. A mérkőzés első perceiben Govens és Curry vitte a prímet, felváltva estek a kosarak, az első negyed 19:19-es döntetlennel ért véget. A második játékrészben annak ellenére tudott minimális fölénybe kerülni a Jászberény, hogy a 14. percben Alekszandrov megsérült. A félidőben 36:32 volt az állás. A harmadik negyedben Váradi és Curry vezérletével egy 20:2-es szériát produkálva a Falco valósággal letarolta a hazaiakat. Bár a jászságiak megpróbáltak felzárkózni, a megszerzett előnyt a Falco a végjátékban is tartani, sőt, növelni tudta. Ekkor Gasper Okorn már a fiatalokat is pályára küldte. A vége 78:57-es, megérdemelt Falco-győzelem lett.

Gasper Okorn - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
"Az első félidőben nem sikerült semmit megvalósítani abból, amit elterveztünk, nem harcoltunk. A meccs előtt tudták a játékosok, hogy Pitts nem fog játszani, és könnyedén nyerhetünk. Ezt kellett megváltoztatni a fejekben, és a második játékrészben sikerült is."

Czirbus József - játékos, JP Auto-Jászberényi KSE
"Támadásban és védekezésben is rengeteg hibát követtünk el, rengeteg gyors indítást, könnyű kosarat kaptunk és egyszerűen nem tudtunk kosárra törni."

A szombathelyiek a 31 mérkőzésből 21-et nyertek eddig a bajnokságban, ezzel a tabella harmadik helyén állnak. Vasárnap este fél 7-től a Falco a felsőházi sereghajtó Pécs együttesét fogadja az Aréna Savariában.