Hírek

Játékos sportnappal startolt el az Európai Mobilitási Hét

2018. szeptember 17., 14:03

A megnyitót a Csónakázó-tó szigetén tartották. Itt az autómentes közlekedést népszerűsítette a szervező önkormányzat és a partnerintézmények.

Játékos sportnappal startolt el az Európai Mobilitási Hét

A mobil kalandpálya volt a legsikeresebb helyszíne az alkalmilag berendezett játszótérnek vasárnap: a gyerekek és a felnőttek több mozgásfajtát is kipróbálhattak az autómentes közlekedést népszerűsítő hét megnyitója alkalmából. (06.20-) Volt olyan program, amelyet a nemrég nyílt szombathelyi egészségfejlesztési iroda szervezett.

Szákovics-Varga Ildikó - vezető, Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda
“Egy térítésmentes nordic walking foglalkozással kapcsolódtunk be, gyógytornász vezetésével zajlott itt a Csónakázótó szigetén a helyes tartás, fogástechnikának a megmutatása. Az egészségfejlesztési iroda rendelkezik túrabotokkal, így kipróbálhatták az érdeklődők ezt a fajta mozgást.”

A kicsiknek homokkal és kavicsokkal telerakott ládákból taposóösvényt alakítottak ki, de lehetett trambulinozni is az árnyas fák között. Mindezek azonban csak kísérőhelyszínei voltak az Európai Mobilitási Hét hivatalos megnyitójának.

Koczka Tibor - alpolgármester
“A következő 51 hétben is fontos lenne az, hogy az emberek mindig a lehető legjobban válasszák meg azt a közlekedési eszközt, amivel el tudnak és el akarnak jutni a város egyik részéből a másikba. Ezért remélem, és biztatok arra mindenkit, hogy vegye elő nyugodtan, főleg ilyen jó időben, a kerékpárt, vagy induljon el gyalog, és lehet, hogy sokkal könnyebben fog tudni közlekedni a városunkban, mint autóval lehet.”

A hivatalos ceremónia után Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló tartott aerobikórát a mozgásra vágyóknak, akik talán csak azért nem voltak többen néhány tucatnyinál, mert sokan inkább a vízi járműveken élvezték a jó időt.