Hírek

Játékos sportvetélkedő

2020. január 24., 13:37

A Zrínyi és a Derkovity Általános Iskola csapataiért szoríthattak a szombathelyi nézők a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában megrendezett Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjén. A versenyen elsöprő sikert arattak a vasi diákok.

Játékos sportvetélkedő

Zsúfolásig megtelt a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka, ahol a Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjét rendezték. A hat résztvevő csapat közül kettő - a Derkovits valamint a Zrínyi Általános Iskola - élvezhették a hazai pálya előnyét. A vasi diákok mellett érkeztek résztvevők Balatonalmádiból, Csopakról, Csornáról és Kónyból is.

A gyerekeknek ezúttal is 10 különböző típusú, nehézségű ügyességi feladatot kellett időre teljesíteniük. Jól mutatja a csapatok felkészültségét, hogy szoros eredmények születtek az egyes versenyszámokban.

Varga Jenő - elnök, Szombathelyi Diáksport Szövetség
"Azt hiszem példaértékű Szombathely Diáksportja. Ez Szombathely nagy ünnepe és a Magyar Diáksport Szövetségnek is most már észre kell venni, hogy ha vannak ilyen nagyon nagy fellegvárak, akik diáksportban rengeteget áldoznak, hiszen Szombathelynek kiemelt fontosságú a diáksportja, azt hiszem mindenképpen jobban oda kellene fókuszálni, hiszen az alsó pilléreken múlik az országnak a diáksportja is és nagy diákolimpiai versenysorozat is ezeken a városokon múlik."

A kiélezett csata végül az utolsó futamban dőlt el. Bár a kötélhúzást megnyerte a Zrínyi csapata, összetett pontszámok alapján a Derkovits Gyula Általános Iskola végzett az élen.

Matyók Vivien Emma - tanuló, Derkovits Gyula Általános Iskola
"Szerettük volna megnyerni és hát a Zrínyit sikerült meg a többieket is."

Az elsőség mellett pedig annak is örülhettek Bogdán Kriszta és Török Richárd tanítványai, hogy biztosították helyüket az országos döntőben. A Derkovits iskola mögött a második helyen a Zrínyi végzett, amely pótselejtezőn még kivívhatja a fináléba jutást.