Hírek

Játszószoba a kormányhivatal népegészségügyi főosztályán

2019. augusztus 27., 13:38

Ha problémát jelent, hogy nincs aki vigyázzon a gyerekre, amíg a szülő dolgozik, éppen a munkahely adhat megoldást. A kormányhivatal népegészségügyi főosztályán például játszószobát alakítottak ki erre a célra.

Játszószoba a kormányhivatal népegészségügyi főosztályán

Bőven lehet válogatni a játékok között ebben a szobában. Patrik lelkesen fedezi fel a kincseket. Ő is egyike azoknak a gyerekeknek, akiknek valamelyik családtagja a kormányhivatal népegészségügyi főosztályán dolgozik.

"Szeretek itt játszni. Nagyon szeretek itt lenni apával, amíg dolgozik."

Amíg tart a szülők, nagyszülők munkaideje, a gyerekek itt biztonságos körülmények között tölthetnek el néhány órát.

Csinyi Barbara - szakügyintéző, Népegészségügyi Főosztály, Kormányhivatal
Nekem is kisgyermekem van, és néha valóban nagyon nehéz elhelyezni, hogy éppen hol legyen, ki vigyázzon rá, mikor a munka szólít, és esetleg szabadságon kellene lenni, de meg kell csinálni a feladatot. Nagyon nagy biztonságot érzek azzal, hogy behozhatom a gyermekemet, és itt tud közben játszni, nem kell izgulnom.

A szoba kialakítását a Vas Megyei Kormányhivatal támogatta, és a főosztály dolgozói töltötték meg játékokkal.

“Itt szeretünk lenni, mert itt mindent lehet játszani.”

A kisebb-nagyobb gyerekek is találnak itt kedvükre való elfoglaltságot - akár még leckét is írhatnak, amihez egy számítógép is a rendelkezésükre áll.

Wächter Walter - megyei tiszti főorvos
“Nagyon fontos az, hogy a dolgozó össze tudja egyeztetni a magánéleti és a munkahelyi kötelezettségeit. Személy szerint fontosnak tartom, hogy a munkatársak jól érezzék magukat a munkahelyükön, szívesen jöjjenek be dolgozni, jó légkörben dolgozzanak. Ez jót tesz a munkavégzés hatékonyságának is.”

Családbarát munkahelyek kialakítását a kormány is szorgalmazza. Ehhez pályázati lehetőséget biztosít. Idén országszerte 52 ilyen elismerést adták át.