MNB
MNB - 2

Hírek

Játszótéri szabályok

2020. június 05., 13:12

Május 8-ától ismét használhatók a szombathelyi játszóterek. Az újranyitással egyidejűleg a járvány elleni védekezés szabályait is kifüggesztették, amelyek azóta is olvashatók mindenhol.

Játszótéri szabályok

Most a Nemzeti Népegészségügyi Központ is megfogalmazott néhány, a biztonságot erősítő ajánlást. Ezzel sokan egyet is értenek, ugyanakkor a gyakorlatban nem mindent tartanak kivitelezhetőnek.

Szabó Réka
“Lehet, hogy tartható, mert van, aki meg tudja csinálni, de az szerintem nagyon nagy stresszel jár. Az, hogy egyrészt a távolságtartás, az érintkezésmentesség, a maszk viselés. Gyerekekkel szerintem, ez is persze korosztály függő, de kisgyerekkel szerintem, kicsi gyerekeknél nem gondolom, hogy életszerű.”

Bálint Éváék az óvatosabbak közé tartoznak, a közös játszóterek helyett egyelőre az otthonuk kertjében foglalják el magukat.

Bálint Éva
“Nem tudja az ember annyira betartani ezeket, mert hiába fertőtlenít folyamatosan, hogyha éppen megfog a játszótéren bármit is, tehát, hogy nem lehet annyit a fertőtleníteni, hogy például egy játszótéren teljes biztonságban legyenek a gyerekek vagy legyünk mi.”

A gyerekek sem a játékot, inkább a barátok közelségét hiányolják.

Szabó Bálint
“Nincs olyan, amit nem tudnék csinálni, csak azt, hogy az osztálytársaimmal szeretnék picit játszani, mert hát hiányoznak.”

A közös játszóteret használók véleménye az, ha mindenki betartja a szabályokat, akkor jelentősen csökkenthető a kockázat. Aki fél, inkább maradjon otthon, amíg tart a járvány.