Hírek

Jelentősen növekedhet a MAM Hungária Kft. kínai piaci részesedése

2018. április 06., 16:28

Erről kezdett tárgyalásokat a vállalat vezetése a világ második legnépesebb országának képviselőivel. Svédországban már például a bébitermékek 95 %-a a vaskeresztesi gyárból származik. 2018 a felkészülés éve is – erről beszélt Híradónknak a kft. ügyvezetője.

Jelentősen növekedhet a MAM Hungária Kft. kínai piaci részesedése

Ilyen ütemben készülnek a vaskeresztesi gyárban a bébitermékek. A vállalat 1991-ben kezdte meg működését a kistelepülésen mindössze 8 fővel, ma 500 feletti a létszám. A növekedés állandósult. 2016-ban gyakorlatilag elfogyott a szabad munkaerő a megyében, a gyár megrendelés állománya pedig a többszörösére emelkedett.

Kiss Katalin – ügyvezető igazgató, MAM Hungária Kft.
Arra ösztönözte a vevőket, hogy az egyébként nagyon népszerű termékeket bebiztosítsák maguknak, ezért bizony megnövelték a készleteiket, és most egy visszafogottabb rendelésállománnyal rendelkezünk.

Emiatt az elmúlt időszakban folyamatos túlórákra az év első néhány hónapjában nincsen szükség. Az ügyvezető úgy fogalmaz, 2018. a felkészülés éve. Tárgyalások kezdődtek ugyanis egy új kínai vevő képviselőivel.

Kiss Katalin – ügyvezető igazgató, MAM Hungária Kft.
Mi ma csinálunk 90 millió db terméket. Európában ha egy új ország elindul, akkor maximum 2-3-5 milliós pluszt jelent számunkra. Kína akár egy duplázást is jelenthet, na erre felkészülni ez tényleg egy komoly feladat.

A MAM Hungária Kft. 2015-ben kezdte meg legújabb, mintegy 2,5 milliárd forintból megvalósuló fejlesztését. A telephelybővülés keretében új termelő-, raktárcsarnok, irodaépület és szociális helyiség is épült. A beruházás május végére készül el.