MNB
MNB - 2

Hírek

Jézus Krisztus Szupersztár - próba

2013. július 31., 16:47

Javában tart a próba, készül a Jézus Krisztus Szupersztár produkció az Iseumban. A Szabadtéri Játékok keretében a nagy érdeklődés miatt háromszor kerül színre a nagyszabású darab, amely 140 színészt, táncost, énekest mozgat meg és közreműködik a Savaria Szimfonikus Zenekar is. 

Jézus Krisztus Szupersztár - próba

Pilátus, vagyis Miller Zoltán és a többi énekes-színész is az Iseumban felállított színpadon próbálja szerepét a Jézus Krisztus Szupersztár című produkcióban. 
A rockopera bemutatója pénteken lesz, eddig a darab hang-munkálatai vannak teljesen készen és alakulnak már a jelmezek is.

Silló Sándor - rendező
„Juhász Kati kolléganőm megint „eldobta az agyát”, de ez a dolog alkalmas is rá, tehát itt több rétege van a dolognak, van ez a '68-'69-es hippi hangulat és amellett egy csomó áthallás a bibliai időkből és ezt a kettőt ilyen nagyon furcsán egymásra kopírozta a jelmeztervekben.”

A Júdást megformáló Schwartz Dávidnak ez az első színházi szerepe – szerinte és kollégái szerint is rendkívüli helyszín Szombathely és az Iseum, különleges atmoszférával.

Schwartz Dávid - "Júdás"
„Július 2. óta vagyunk itt és próbáltunk egy tornateremben, ami nagyon családias volt, nagyon jól elfértünk, és mindent nagyon jó volt megismerni, a különböző mozdulatokat, gesztusokat, én mondom, tényleg az alapszintről kezdtem, de nagyon jó érzés azt megélni, hogy fejlődtem és ezt többen meg is dicsérik, úgyhogy örülök neki, hogy ilyen jól sikerült ez az első munka.”

A rockopera munkálatai most is zajlanak. A darabot három alkalommal: augusztus 2-án, 4-én és 6-án este láthatja-hallhatja a közönség az Iseumi Szabadtéri Játékok keretében.