MNB - 2
MNB

Hírek

Jó minőségű a magyar dinnye

2011. július 18., 10:34
A kereskedők néhány hete már magyar dinnyét árulnak, és olcsóbban mint korábban. A háziasszonyok a sárgabarackot is keresik, most van ugyanis a befőzési időszak. A magyar sárgabaracknak nagyon jó híre van: néhány kereskedőhöz még Ausztriából is átjárnak vásárolni.

Jó minőségű a magyar dinnye
Sárgabarackot látni szinte valamennyi zöldséges pultján a piacon. És van utánpótlás bőven. Ez az egyik legkeresettebb gyümölcs ezekben a hetekben, mert itt a befőzés ideje. Vannak, akik már túl is vannak a lekvárkészítésen.

Bődi Zoltánné
A jó sárgabarackból, a jó érett barackból lehet és érdemes, mert ahhoz nem kell sok cukor. Most 15-20 üveggel lett, meg szép lett, jó lett.


Az árak - ahogy a barackok mérete is -, változóak: láttunk olyan standot ahol 258 forintért, másutt 398 forintért adták kilóját. Egyes kereskedők véleménye szerint az elmúlt években valamelyest csökkent a sárgabaracklekvár készítési kedv.
A barack mellett a dinnye a másik slágertermék ebben az időszakban.  
Mindenki más szempontok alapján választ dinnyét. Egyben azonban megegyezik a vásárlók vélménye: finom, édes a termés.

Károlyi Nóra
Azt mondta a tv is, hogy egy hónap lesz a dinnyeszezon. Most kell enni. Kiválóan lehet tisztulni tőle.


Néhány hete lehet magyar dinnyét vásárolni az árusoknál. Az árak 100 forint közelében járnak. Ez fele a két héttel ezelőtti árnak.

Horváth Emilné

Ez már magyar dinnye. 2 hete csak ez van. Jó erős közepes a kereslet. Nem úgy, ahogy 10 éve. Kielégítő.


A dinnyetermelők és a fogyasztók védelme érdekében a Vidékfejlesztési Minisztréium módosítja a gyümölcs- és zöldségellenőrzésről, valamint az élelmiszer előállításról és forgalomba hozatalról szóló rendeleteket. A cél, hogy csak jó minőségű, ép, egészséges, kártevőktől mentes és megfelelően érett dinnye kerüljön a fogyasztók asztalára.