Hírek

Jó szezon után és jó szezon előtt áll a színház

2014. május 08., 13:19

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója örömmel beszélt az elmúlt hónapok sikereiről és a következő időszak terveiről is a teátrum csütörtöki tájékoztatóján.  

Jó szezon után és jó szezon előtt áll a színház

A színpadi változat szerzőpárosa Geszti Péter és Dés László szerint is fantasztikus Dzsungel könyve született Szombathelyen. A közönség ezzel alighanem egyetértett, hiszen a darab folyamatosan telt házat vonzott. Jó hír, hogy továbbra is műsoron marad, akárcsak a színház többi, a mostani évadban nagy sikerrel játszott előadásai.

Jordán Tamás, igazgató, Weöres Sándor Színház
Olyan műsortervet csináltunk a jövő évre is, amely igyekszik minden szempontot kielégíteni.Egy: minden színész megkapja a maga pöttyös labdáját, olyan méretűt, amit megérdemel. Kettő: a közönség minden rétege találhat olyan előadást, ami kedvére való.

Narr. Jövőre négy őszi és négy tavaszi előadás megy majd bérletben. Koltai Róbert rendezi és játszik is az Én és a kisöcsém - műfaji meghatározása szerint - operett őrületben, és a Nagyszínpadon mutatja be a társulat Feydeau: A hülyéje című bohózatát is. A Márkus Emília teremben Ivo Krobot Dosztojevszkíj: A szelíd teremtését, Mohácsi János pedig Pintér Béla-Darvas Benedek Parasztoperáját állítja színpadra. Ősszel O'Neill: Hosszú az út az éjszakába című drámája kínál jutalomjátékot Kiss Mari és Trokán Péter számára a Nagyszínpadon s ugyancsak itt mulathat a közönség a Sweet Charity azaz az Irma te édes című népszerű vígjátékon. A Márkus Emília teremben Székely Csaba: Vitéz Mihályát és Victor Hugo: A király mulat című művét láthatják a színházkedvelők. Bérleten kívül két Shakespeare bemutató várja majd a közönséget, Czukor Balázs a Hamletet míg Alfödi Róbert Makrancos Kata történetét viszi színre. A társulathoz egy új tag és kaposvári színinövendékek érkeznek, míg távozik a színházból Budai Dávid, Kovács Gergely, Kristóf Roland, Lévai Tímea és Poppre Ádám. Újdonság lesz a nyári hónapokban a kertmozi sorozat, amely a Krúdy Klub teraszán igazi klasszikus filmélményekkel várja majd a látogatókat.A színház idei évadából még hátra van egy bemutató. A Zűrzavaros éjszaka című komédia premierje május 9-én lesz.