Hírek

Jó ütemben halad Szombathelyen és környékén a tollaslabda sportág felélesztése

2019. május 23., 12:50

A helyi egyesület az utóbbi két évben nemcsak a szövetség tagjává vált, de az utánpótlás-nevelésben is egyre sikeresebb. Most az országos bajnokság egyik fordulóját tartották itt, a Bercsényi-iskolában.

Jó ütemben halad Szombathelyen és környékén a tollaslabda sportág felélesztése

Női és férfi egyes, valamint férfi- és vegyespáros versenyszámokban, D kategóriában zajlottak a mérkőzések a Yonex nemzeti tollaslabda-bajnokság szombathelyi fordulójában szombaton.

Oláh János - elnök, Szombathelyi Pillangó Tollaslabda Klub
“Több mint 25 versenyző jelent meg a helyszínen, az országos ranglista 15. helyétől a 150. ranglistahelyezettig bezárólag. Nagyon széles a technikai tudásuk, látszik rajtuk, hogy nagyon képzett versenyzőktől a szabadidős kategóriából most kilépett versenyzőkig jelentek meg.”

A bajnokság fordulóit négy nagyvárosban, Budapesten, Cegléden, Veszprémben és Szombathelyen rendezik. Ezek mindegyikén kupát és érmet osztanak a szervezők, a bajnokság végén pedig pontszámítással kupagyőztest is hirdetnek. Az országos ranglista 24. helyezettje győzelemre számít, míg a 80. helyen álló játékos csak javítani szeretne a pozícióján.

Horváth Loretta - játékos, edző, Szombathelyi Pillangó Tollaslabda Klub
“Számomra a dobogó legfelső foka a cél, mind a női egyéniben, mind a vegyespárosban. Reméljük mind a kettő megvalósul. Az elmúlt esztendő egész sikeresnek mondható, ugyanis ezt a kupasorozatot jelenleg most vezetem.”

Bak Miklós - játékos, Soproni Tollaslabda Egyesület
“Jót szeretnék játszani, és természetesen néhány ranglistapontot szeretnék gyűjteni, nekem mindössze ennyi, egyéniben és párosban is.”

Egyre több az új nevezés, ami azt jelzi, hogy a tollaslabda kedvelt időtöltés.

Gazdag Ferenc - elnökségi tag, Magyar Tollaslabda Szövetség
“A sportág alapvetően népszerű, ezt úgy látjuk, csak ez nem bukik felszínre, mert itt-ott-amott kisebb klubokban, nem is klubokban, csak úgy szabadidősen ütögetnek. És ezt kéne egy kicsit följebb hozni a klubokkal, az igazolásokkal, hogy láthatóvá váljanak ezek a játékosok.”

A szervezők a kategóriagyőztesek mellett díjazták a legjobb szombathelyi sportolókat: (01.47-) Horváth Lorettát, (02.30-) Németh Zsoltot, (13.19-) Vaskó Jánost és (01.10-, 01.37-) Takács Zoltánt.