Hírek

Jobbik: Folyamatosan romlik a közbiztonság

2011. szeptember 08., 17:22

Az országban, a megyében illetve Szombathelyen is komoly gondok vannak - ezt állítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Az elmúlt hetekben Rum, Hosszúpereszteg, Sitke és Szombathely térségében is több, személy elleni támadás történt, melyek elkövetői cigányok voltak - hangzott el párt mai, rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Jobbik: Folyamatosan romlik a közbiztonság

A Jobbik Magyaországért Mozgalom képviselői az elmúlt hónapban több tüntetést is szerveztek a cigánybűncselekmények ellen - számolt be Bana Tibor a párt Vas megyei elnöke. Sajtótájékoztatókon hívták fel a figyelmet a közbiztonság romlására, mégis folytatódott a tendencia. Az elmúlt hetekben Rumban, Sitkén és Hosszúperesztegen is történtek támadások. Ezek valós problémák - mondta az elnök, több esetben az elkövetőt feljelentették. Szombathelyen pedig a napokban egy férfira baltával támadott egy roma elkövető, aki egyébként korábban a Jobbik szombathelyi képviselőjét Balassa Pétert is megfenyegette - hangzott el.

"Már csak maga a jelenléte félelmet keltett a fél városban, és rettegésben tartotta a belváros lakóit."

A Jobbik minden esetben konzultált a rendőrséggel, és tervezik, hogy a közbiztonság javítása érdekében szorosabb kapcsolatot alakítanak ki a rendfenntartási szervvel. Javasolni fogják egyrészt a szombathelyi elkövető kényszergyógykezelését, valamint egy olyan szakosított egység létrehozását, ami a cigányok által elkövetett bűncselekményeket akadályoznák meg és kezelnék - hangzott el. A tájékoztatón szó esett arról is, hogy a közeljövőben a Csepreg város határába is kikerülhet a rovásírásos helységnévtábla.