Hírek

Jobbik: Folytatódik az elszámoltatás Szombathelyen

2012. október 04., 17:34

A Jobbik Magyarországért Mozgalom részéről sajtótájékoztatót tartott a Városháza előtt Hegedűs Lorántné országgyűlési és Balassa Péter önkormányzati képviselő.

Jobbik: Folytatódik az elszámoltatás Szombathelyen

Az elmúlt 20 év bűneit fel kell tárni és a bűnösöknek lakolniuk kell - kezdte  a sajtótájékoztatót Hegedüs Lorántné. Figyelemmel kísérik azt a nyomozást, ami a szombathelyi kötvénykibocsátás ügyében folyik. A feljelentést a Jobbik tette, szerintük több mint két milliárd forint kár érte a várost. A Jobbik országgyűlési képviselője utalt arra is, hogy Balassa Pétert megfenyegették, emiatt is jogi lépéset tesznek.

"Egyik képviselőnket se hagyjuk magára, és minden fenygetésnek nyoma lesz és minden fenyegetsének következménye lesz."

Az önkormányzati képviselő hozzátette: a fenyegetés és lejáratás  ellenére folytatja az elszámoltatást és nemcsak a korábbi, hanem a jelenlegi városvezetés gyanús ügyeit is kivizsgáltatja. Arra kíváncsi, miért az ország ötödik legeladósodottabb városa Szombathely.

"Ki kellene vizsgálni, hogy hova tűntek el a pénzek, hol van az a -azt gondolom- brutális összeg, amivel nem tudnak elszámolni. Közel 20 milliárd nettó külső adósságállományról beszélünk."

A Jobbik képviselői azt kezdeményezik, hogy a városvezetés is álljon az elszámoltatási folyamat mellé.