Hírek

Jobbikos javaslatok a termőföld megvédésére

2012. május 17., 16:58

A Jobbiknak van megoldása a magyar termőföld megvédésére címmel tartott ma sajtótájékoztatót Bana Tibor. A párt országgyűlési képviselője a napokban nyújtotta be törvényjavaslatát a közjegyzői okirati kényszer bevezetéséről.

Jobbikos javaslatok a termőföld megvédésére

Három cégkivonat másolatát mutatta be Bana Tibor a sajtótájékoztatón.  
"Ezúttal már nemcsak osztrák érintettség merülnek fel, hanem szlovén érintettségek is találhatóak a cégkivonatokban."
Az országgyűlési képviselő szerint ezek újabb bizonyítékai annak, hogy külföldiek zsebszerződések útján kívánnak termőföldhöz jutni Magyaroszágon, miután két év múlva lejár a földvásárlási moratórium. A Jobbik ennek megakadályozása érdekében több megoldási lehetőséget is felvázolt. A zsebszerződések feltárására egy parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezik. Ehhez most aláírásokat gyűjtenek. Javaslatot tettek a jelzálogjog-alapítás lehetőségének megakadályozására is. Bana Tibor pedig a napokban önálló törvényjavaslatot nyújtott be, miszerint termőföldre csak közjegyzői okirattal lehessen bármiféle szerződést kötni. A képviselő szerint ez a közokirathamisítás vétségével riaszthatná el a rossz szándékú szerődéskötőket és az abban közreműködőket is.
A Jobbik a most nyilvánosságra hozott adatokat is eljuttatja az ügyészséghez, az adóhivatalhoz és az elszámoltatási kormánybiztosnak. A megyei Földvédelmi Bizottság folytatja razziáit és a vizsgálódást az erdőkre is kiterjesztik.