Hírek

Jogi bizottsági ülés

2017. december 12., 17:12

Több mint harminc előterjesztésről, köztük a szombathelyi identitást erősítő program elindításáról is tárgyalt kedd délutáni ülésén a közgyűlés jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.

Jogi bizottsági ülés

A városi önkormányzat újabb kezdeményezéssel kívánja segíteni a helyi identitás, a „szombathelyi érzés erősödését. Erre a Szent Mártonhoz kapcsolódó közös nemzetközi projekt keretében nyílik lehetőség. A program kidolgozásában számítanak helyi művészek, helytörténészek, régészek, a tudományos és közélet, a történelmi egyházak köztiszteletben álló képviselőinek, a helyi civil szféra szereplőinek, valamint a kulturális és turisztikai szakma szakértőinek részvételére. A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága támogatta az ebben megfogalmazott célokat. A testület egyértett azzal is, hogy kerüljön védelem alá a város arculati logója. Ez lehetővé teszi Szombathely egységes népszerűsítését a különböző ajándéktárgyakon, prospektusokon, kiadványokon.

A bizottság támogatta a hátrányos helyzetben lévő gyermekeket segítő Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program elindítását, az egészségügyi alapellátás továbbfejlesztését, valamint a 2018 és 2022 közötti időszakra szóló civil koncepciót. Elfogadták a költségvetés módosítását, valamint az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet. Egyetértettek azzal is, hogy az önkormányzat a mikrovállalkozások támogatására együttműködési megállapodást kössön a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

A testület jóváhagyta a város arculati kézkönyvének tervezetét, a SZOVA Nonprofit Zrt. és a SZOVA Szállodaüzemeltető Kft. között kötendő szerződés tervezetét, és a Savaria Múzeum alapító okiratának módosítását. Vita nélkül fogadták el a polgármesteri hivatal munkájáról szóló jegyzői beszámolót, és eredményesnek minősítették a város testvérvárosi kapcsolatait.