MNB
MNB - 2

Hírek

Jogsegélyszolgálatot indít az MSZP

2011. május 20., 15:50

Jogsegélyszolgálatot indít az MSZP Szombathelyen, hogy segítsenek a kormány intézkedései miatt hátrányt szenvedő embereken - hangzott el a párt sajtótájékoztatóján. Ipkovich György és Nemény András országgyűlési képviselők kifejtették álláspontjukat a nyugdíjakat érintő szabályozásról is: szerintük a Fidesz szerzett jogaiktól akarja megfosztani a korkedvezményes nyugdíjasokat, ami alkotmánysértő.

Jogsegélyszolgálatot indít az MSZP

Egy hete nyújtotta be a Fidesz a korhatár előtt nyugdíjba vonultakat érintő törvényjavaslatot, amely az MSZP szerint sérti az emberek szociális biztonsághoz való jogát - kezdte a sajtótájékoztatót Nemény András. A politikus emlékeztetett: Lázár János azzal indokolta a nyugdíjas rendőrök és tűzoltók munkába állításának tervét, hogy szükség van a tapasztalt emberekre a testületeknél.

Dr. Nemény András - országgyűlési képviselő, MSZP
"Ez a szokásos cinikus indokolás, dehát nem is vártunk mást. Felháborítónak tartjuk."
 
A képviselő hangsúlyozta: a kormány a visszamenőleges hatályú törvénnyel szerzett jogokat akar megvonni, és úgy tervezik több százezer ember újra-foglalkoztatását, hogy nincs elegendő álláshely számukra. Nemény András szerint a köznyugalom már nem sokáig lesz fenntartható. Ipkovich György az Alkotmánybíróság létszámnövelésével kapcsolatos fideszes terveket bírálta.

Dr. Ipkovich György - országgyűlési képviselő, MSZP
"Kiegészíti saját pártkatonáival az Alkotmánybíróságot annak érdekében, hogy a napi politikai trükkjeik csorbítatlanul menjenek át."
 
A kormány szalámi-taktikát folytat az emberek ellen: a táppénzzel, a rokkantnyugdíjakkal kapcsolatos tervek és az adóreform is a kis keresetűeket sújtja - mondta a politikus. Hozzátette: a szocialista párt segítséget kíván nyújtani a kiszolgáltatott embereknek. Jogsegélyszolgálatot működtetnek az MSZP városi irodájában csütörtök délutánonként, és együttműködést ajánlanak a szakszervezeteknek, civil szervezeteknek a jogalkotás területén.