Hírek

Jogszerűtlenül járt el a bizottság

2010. augusztus 17., 08:01
A közgyűlés hozta létre azt a bizottságot, amely a polgármesteri szakértői szerződések jogszerűségét lett volna hivatott megvizsgálni, ezért a testületnek a közgyűlés előtt kellett volna számot adni az elvégzett munkájáról - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Nemény András, az MSZP frakcióvezetője tartott.
Jogszerűtlenül járt el a bizottság

Hiába ült össze többször is a vizsgáló bizottság, Nemény András szerint érdemi munkát nem végzett. Ennek okaként többek között azt jelölte meg, hogy az ellenzék nem biztosította a határozatképességet, ezt csak az ő részvételével tudták megteremteni. Mivel a bizottságot a közgyűlés bízta meg a feladattal, ezért annak is kellett volna beszámolni az elvégzett munkáról, így szerinte jogszerűtlenül jártak el, amikor a rendőrségen tettek feljelentést. Azt is kifogásolta a frakcióvezető, hogy ő kérése ellenére sem kapott erről írásbeli értesítést.

A rendkívüli közgyűlésen az újra összeállt kormánypárti többséggel az a határozat született, hogy a bizottság nem végezte el a rábízott munkát és több szakértő feljelentést kíván tenni a város ellen a kialakult szituáció miatt. Egy újságírói kérdésre, miszerint a közérdekű adatokat 15 napon belül ki kellett volna adni, a képviselő azt felelte, hogy Ipkovich György polgármester azzal, hogy elkezdte a szerződések feltöltését az internetre, eleget tett a törvényi előírásoknak.